Σύμφωνα με δημοσίευμα του αγγλικού Autosport, η Saab αποτελεί τον επόμενο κατασκευαστή που προτίθεται να εμπλακεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ από το 2012. Πρόκειται για έναν ακόμη κατασκευαστή με ιστορία στο θεσμό, στον οποίο και συμμετείχε μέχρι και το 1979, με κορυφαίους μάλιστα οδηγούς όπως οι Stig Blomqvist και Per Ecklund.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πηγές του Autosport, το πρώτο αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC που θα κατασκευάσει η Saab αναμένεται να βασίζεται είτε στο μοντέλο 9-1 είτε στο 9-2. Ο κινητήρας θα προέρχεται, όπως και στην περίπτωση του Mini Countryman WRC, από το αγωνιστικό τμήμα της BMW, με χωρητικότητα ως γνωστός 1600 κ.εκ. και υπερτροφοδότηση.

Αυτή είναι μια θετική εξέλιξη για το WRC αλλά και τη Saab, η οποία βρέθηκε στο χείλος της χρεωκοπίας και εντέλει αγοράστηκε από την ολλανδική Spyker. Οι υπεύθυνοι της Spyker, έχουν ήδη συναντηθεί με τους οργανωτές του WRC, ενώ αναμένεται να βρεθούν και στη Γαλλία στις αρχές Οκτωβρίου, για τον ομώνυμο αγώνα. Σύμφωνα με τις πηγές του Autosport που προαναφέραμε, η συνάντηση έγινε μεταξύ των ανθρώπων της Saab, της επιτροπής της FIA και της North One Sport, των υπεύθυνων προβολής δηλαδή και υπάρχει ενθουσιασμός από όλες τις πλευρές, αφού όπως και η Mini, η σουηδική εταιρεία έχει μεγάλη κληρονομιά στο άθλημα και η επιστροφή της είναι πλήρως κατανοητή.

Πέραν της Saab, η VW θεωρείται ως η επόμενη εταιρεία που θα εμπλακεί στο θεσμό, με περιορισμένο πρόγραμμα το 2012, προτού εισέλθει πλήρως στο WRC το 2013. Μακάρι τα παραπάνω να επιβεβαιωθούν, αφού αν αυτό συμβεί τότε τα νέα είναι εξαιρετικά για το WRC και τους απανταχού θιασώτες του.

Πηγή: 4troxoi.gr