Η απάντηση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στον πόλεμο των supercar δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλο πέρα από ένα εντυπωσιακό σπορ αυτοκίνητο, όπως το Falcon F7 (620 ίππους, 320 χλμ. / ώρα) που έκανε πρεμιέρα στο Σαλόνι του Ντιτρόιτ.

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, έναν χρόνο πριν (2011), η Falcon παρουσίασε το πρωτότυπο Mach7 , έναν …δολοφόνο καμουφλαρισμένο στο αμάξωμα ενός supercar. Κάποιοι τότε έκαναν λόγο για το υπεραυτοκίνητο το οποίο θα εκπροσωπούσε την αυτοκινητοβιομηχανία της Βόρειας Αμερικής στον σκληρό παγκόσμιο πόλεμο των supercar.

Εκ του αποτελέσματος όμως αποδείχθηκε ότι ήταν απλώς ένα concept car, και, ένα χρόνο μετά, στο Σαλόνι του Ντιτρόιτ το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, αποκαλύφθηκε το καλογυαλισμένο Falcon F7, με το οποίο η εταιρία ευελπιστεί να μπορέσει να ανταποκριθεί στον πόλεμο των supercar.

Το νέο Falcon F7 supercar θα πωλείται σε μια τιμή εκκίνησης 153.500 ευρώ, ενώ οι πιο ακριβές εκδόσεις θα φθάνουν μέχρι τις 197.000 ευρώ, με βάση την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ – δολαρίου ΗΠΑ.

Η αμερικανική εταιρία υπολογίζει η παραγωγή του Falcon F7 να φθάσει τα δεκαπέντε αυτοκίνητα κατά το πρώτο έτος, να ξεπεράσει τα είκοσι πέντε κατά το δεύτερο έτος, και στη συνέχεια να παράγουν εκατό ή περισσότερα αυτοκίνητα.

Το Falcon F7 διαθέτει αμάξωμα κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα, το σασί είναι monocoque από αλουμίνιο και ίνες άνθρακα και το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου έχει κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα, αφού είναι μόλις 1.263 κιλά. Το εσωτερικό είναι χειροποίητο με ακριβά και πολύ ποιοτικά υλικά, αποπνέοντας μια αίσθηση σπορ και ταυτόχρονο πολυτελή.

Ο κινητήρας που κινεί το αμερικανικό supercar είναι μια βελτιωμένη έκδοση του LS7 κινητήρα της Chevrolet. Το μοτέρ είναι σε 8κύλινδρο σε διάταξη V και η χωρητικότητά του είναι 7.0 λίτρων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Falcon, η ιπποδύναμη του F7 φθάνει τους 620 ίππους με την ροπή να είναι στα 813 Nm στις 5.400 σαλ. Το αυτοκίνητο επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ. / ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα που αναπτύσσει φθάνει τα 320 χλμ. / ώρα.

Πηγή: auto24.gr