Η VW παρουσίασε στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ την υβριδική έκδοση του Jetta, η οποία θα δει το φως της παραγωγής στους επόμενους μήνες, ξεκινώντας από την Αμερική.

Το νέο VW Jetta Hybrid εφοδιάζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,4 λτ. με απόδοση 152 ίππων και 249 Nm ροπή, καθώς και με έναν ηλεκτροκινητήρα 27 ίππων. Για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας μεριμνούν οι μπαταρίες ιόντων λιθίου 1,1 kWh και σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα, το Jetta αποτελεί το πιο γρήγορο του είδους του παγκοσμίως.

Πιο συγκεκριμένα, η διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 9 δλ. Το υβριδικό sedan προσφέρει καλές επιδόσεις με αρκετά χαμηλή κατανάλωση, αφού καταναλώνει μόνο 5,2 λτ./100 χλμ., ενώ μπορεί να κινηθεί με αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια για περίπου 2 χιλιόμετρα και με ταχύτητες που φτάνουν τα 70 χλμ./ώρα.

Επίσης, το Jetta Hybrid διαθέτει σύστημα stop/start, τεχνολογία που κρατάει την κατανάλωση και τους ρύπους σε πολύ χαμηλές τιμές και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση. Το μηχανικό σύνολο συνδυάζεται με το γνώριμο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων της εταιρείας.

Τέλος, το Jetta ζυγίζει 100 κιλά παραπάνω από τη συμβατική έκδοση.

Πηγή: autotriti.gr