Μιλάμε για το «νέο» Morgan 4/4 75th Anniversary Edition που όπως μαρτυρά το όνομα του είναι αφιερωμένο στα 75 χρόνια παραγωγής του από το βρετανικό εργοστάσιο.

Ξεκάθαρα το μακροβιότερο σπορ αυτοκίνητο παραγωγής του πλανήτη. Πρόκειται για το Morgan που στην τελευταία του έκδοση θα ονομάζεται Morgan 4/4 75th «Anniversary Edition», και όπως μαρτυρά ξεκάθαρα το όνομα του γιορτάζει τα αντίστοιχα χρόνια παραγωγής του από το βρετανικό εργοστάσιο.

Το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο σε τρία χρώματα (Sport Black, Sport Red και Old English White), την ματ απόχρωσης ρίγα στο καπό με την ανάλογο γραφικό της έκδοσης, τις ακτινωτές ζάντες 15 ιντσών, και τις νέες αποχρώσεις στα δερμάτινα καθίσματα και τις επενδύεις ξύλου στο εσωτερικό. Ο δίλιτρος κινητήρας θα αποδίδει 145 ίππους και 187 Nm ροπής, με το βάρους 980 κιλών Morgan να θέλει 7,2 δλ. για τα 0-100 χ.α.ω. και να αγγίζει τα 189 χ.α.ω. τελικής ταχύτητας. Δεν έχει ανακοινωθεί ο αριθμός των αντιτύπων που θα κατασκευαστεί, όμως η τιμή του στη Μεγάλη Βρετανία θα εκκινεί από τις 38.750 λίρες.

Πηγή: autotriti.gr