Όπως και η Αlfa Romeo 4C Concept, έτσι και η Giulietta εφοδιάζεται πλέον με το διπλού συμπλέκτη και ξηρού τύπου αυτόματο κιβώτιο «Alfa TCT». Σημείο αναφοράς στην κατηγορία για τη σχέση μεταξύ επιδόσεων, κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων, το κιβώτιο αυτό συνοδεύεται στην Giulietta με τον 1,4TB MultiAir των 170 ίππων (Best New Engine 2010) και τον πετρελαιοκινητήρα 2,0 JTDM-2 170 ίππων.

Το πρωτοποριακό αυτό αυτόματο κιβώτιο εξασφαλίζει μεγαλύτερη άνεση και αυξημένη σπορ αίσθηση σε σχέση με ένα συμβατικό αυτόματο κιβώτιο σε συνδυασμό με βελτιωμένη απόδοση και χαμηλότερη κατανάλωση.

Χάρη στον 1,4 TB MultiAir 170HP, η Giulietta με το κιβώτιο Alfa TCT έχει τελική ταχύτητα 218 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 7,7 δλ. Ακόμα όμως και με αυτές τις επιδόσεις η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2 είναι ιδιαίτερα χαμηλές: 5,2 λτ./100 χλμ. είναι η μέση τιμή της κατανάλωσης, τη στιγμή που οι εκπομπές CO2 είναι 121 γρ./χλμ., τιμές που καθιστούν την Giulietta το πιο φιλικό προς το περιβάλλον βενζινοκίνητο μικρομεσαίο αυτοκίνητο της κατηγορίας του, ακόμα και σε σύγκριση με χειροκίνητες εκδόσεις ανταγωνιστικών μοντέλων με μικρότερη ιπποδύναμη και ασθενέστερες επιδόσεις.

Η λειτουργία της μετάδοσης «Alfa TCT» χαρακτηρίζεται από εξαιρετική αλληλεπίδραση με τα συστήματα του αυτοκινήτου με στόχο τις βέλτιστες επιδόσεις ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες. Ανάλογα με τις επιθυμίες του οδηγού το Alfa TCT συνεργάζεται με το σύστημα Alfa D.N.A, τα φρένα, τον κινητήρα και το σύστημα δυναμικού ελέγχου. Έτσι το σύστημα μετάδοσης μπορεί να διαφοροποιήσει την ταχύτητα αλλαγής σχέσεων, να ελέγξει την παροχή ροπής σε δρόμους με χαμηλή πρόσφυση, να λειτουργήσει εντελώς αυτόματα, ή να χρησιμοποιηθεί σαν σειριακό με την επιλογή σχέσεων από τον επιλογέα ή τα ειδικά paddles πίσω από το τιμόνι.

Όλα τα μυστικά ενός επιτυχημένου μοντέλου

Η Alfa Romeo Giulietta αποτελεί ένα γνήσιο μίγμα τεχνολογίας αιχμής, υψηλής ασφάλειας και του καλύτερου συνδυασμού επιδόσεων, χαμηλής κατανάλωσης και σεβασμού στο περιβάλλον, όπως καταδεικνύει και ο εντυπωσιακός κινητήρας βενζίνης 1,4 MultiAir Turbo 170 HP. (Best New Engine of the Year 2010) ή ο 2,0 JTDM-2 που συμπληρώνει την γκάμα των πετρελαιοκινήρων.

Η Giulietta δεν διαθέτει όμως μόνο τεχνολογία αιχμής, αλλά είναι και ένα πρακτικό αυτοκίνητο που προσφέρει ευρύχωρο εσωτερικό και υψηλή άνεση για 5 επιβάτες, όντας παράλληλα το ασφαλέστερο αυτοκίνητο στην κατηγορία του σύμφωνα με τις δοκιμές του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP (5 αστέρια με συνολικό σκορ 87/100). Επίσης εστιάζει στο χαμηλό κόστος χρήσης όπως δείχνει και το διάστημα των 35.000 χλμ. ανάμεσα στα service για τους κινητήρες πετρελαίου.

Η Alfa Romeo Giulietta χαρακτηρίζεται από το δυναμικό και μυώδες 5θυρο αμάξωμα, τη στιγμή που η έντονη προσωπικότητά της ενισχύεται από τα πίσω LED φώτα.

Στη Φρανκφούρτη παρούσα είναι μια Giulietta σε έκδοση Distinctive Sport Pack που ενισχύει το σπορ χαρακτήρα του αυτοκίνητου χάρη στους τροχούς 18’’, τα πλευρικά μαρσπιέ, τα σπορ πεντάλ, τα επενδυμένα με δέρμα και ύφασμα microfibre καθίσματα, τις ενθέσεις βουρτσισμένου αλουμίνιου στο ταμπλό, το σκουρόχρωμο εσωτερικό και τα σκούρα πλαίσια των προβολέων.

Όλα τα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας προσφέρονται στάνταρ: από το σύστημα ελέγχου δυναμικών χαρακτηριστικών «Alfa DNA» (με Alfa Q2 ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό), το «Alfa Safety Steering» (δίνει την τάση για ανάποδο τιμόνι μέσω παλμού στο τιμόνι) και το Pre-Fill (μεγιστοποιεί την απόκριση φρεναρίσματος προφορτίζοντας το σχετικό υδραυλικό κύκλωμα) μέχρι τους 6 αερόσακους, τις εμπρός ζώνες ασφαλείας με διπλούς προεντατήρες και τα καθίσματα με ενεργά προσκέφαλα.

Πηγή: auto24.gr