Μια νέα εταιρεία κατασκευής supercars είναι η F&M (Faralli & Mazzanti), η οποία παρουσίασε πρόσφατα ένα ολοκαίνουργιο σούπερ αυτοκίνητο, το Evantra. Το οποίο ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να προσαρμόσει στα γούστα του.

Οι Luca Mazzanti και Zsolt Tarnok υπογράφουν τον σχεδιασμό του νέου supercar, το αμάξωμα του οποίου είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και άλλα συνθετικά υλικά, έτσι ώστε το βάρος να κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Η εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου είναι άκρως εντυπωσιακή. Κυρίαρχο στοιχείο αποτελούν οι έντονες καμπύλες επιφάνειες, οι πόρτες που ανοίγουν προς τα πίσω όπως επίσης η πίσω αεροτομή και οι απολήξεις της εξάτμισης.

Το αυτοκίνητο είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου στο χέρι, και η F&M δίνει την ευχέρεια στον υποψήφιο αγοραστή να προσαρμόσει το αμάξωμα στα δικά του γούστα, δημιουργώντας έτσι ένα μοναδικό αυτοκίνητο. Με δεδομένο μάλιστα πως το Evantra θα κατασκευασθεί σε μόλις 5 αντίτυπα, γίνεται αντιληπτό πως κάθε κομμάτι μπορεί να είναι μοναδικό.

Στο κέντρο του αμαξώματος, βρίσκουμε έναν 3.5-λίτρων εξακύλινδρο κινητήρα μπόξερ που είναι διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις.

-Την ατμοσφαιρική, με ιπποδύναμη 403 ίππων.

-Την twin-turbo η απόδοση της οποίας εκτοξεύεται στους 603 ίππους.

Στην έκδοση των 603 ίππων, το βάρους 1.200 κιλών supercar επιταχύνει από τα 0 στα 100 χψλμ. / ώρα σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα.

Το πρώτο αυτοκίνητο αναμένεται να παραδοθεί στον τυχερό ιδιοκτήτη στα μέσα του 2012.

Πηγή : auto24.gr