Μια πολύ σημαντική έκπληξη φαίνεται πως ετοιμάζει για την έκθεση της Γενεύης η Volvo. Πρόκειται για ένα νέο μικρομεσαίο χατσμπακ-στέισον το οποίο πιθανόν θα φέρει την κωδική ονομασία V40.

Η σημασία που έχουν τα στέισον βάγκον στις σκανδιναδικές αλλά και γενικά στις ευρωπαϊκές αγορές είναι δεδομένη. Για αυτό το λόγο η νέα επένδυση της Volvo κοντά στη μικρομεσαία κατηγορία αναμένεται πως θα έχει ακριβώς αυτή τη λογική αμαξώματος.

Πρόκειται για το νέο μοντέλο V40 το οποίο αν και λόγω διαστάσεων θα πλησιάζει τα μεσαία δημιουργείται κυρίως για να ανταγωνιστεί τις πεντάθυρες εκδόσεις των Audi A3 και BMW Σειρά 1, προσφέροντας premium ύφος και αυξημένη πρακτικότητα.

Γενικά, το μοναδικό στοιχείο που έχει ανακοινώσε μέχρι τώρα η σουηδική φίρμα σχετικά με το V40 είναι η εν λόγω εικόνα με το αυτοκίνητο σκεπασμένο. Παρόλα αυτά, μπορεί να γίνει η πρόβλεψη πως το ενδιαφέρον αυτό μοντέλο θα διαθέτει στη γκάμα του και τους νέους τούρμπο κινητήρες βενζίνης άμεσου ψεκασμού 1,6 λίτρων που πρωτογνωρίσαμε και στο Volvo S60.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως έκθεση της Γενεύης είναι το Μάρτιο, συνεπώς σταδιακά μέχρι τότε θα προκύπτουν συνεχώς νέα στοιχεία για το V40.

Πηγή: autotriti.gr