H αγορά των ηλεκτρικών μοτοσικλετών στο εξωτερικό καλά κρατεί, με αρκετούς κατασκευαστές να παρουσιάζουν ήδη ανανεώσεις στις μοτοσικλέτες τους, όπως η Zero με το μοντέλο S.

H αμερικανική εταιρεία αναφέρει μάλιστα ότι πρόκειται για την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική μοτοσικλέτα μαζικής παραγωγής που ξεπερνά σε αυτονομία τα 160 χιλιόμετρα!

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία αναφέρει ότι στο ανανεωμένο μοντέλο χρησιμοποιείται εντελώς αναβαθμισμένο σύνολο ηλεκτροκινητήρα-μετάδοσης, με την τελική ταχύτητα να φτάνει πλέον τα 142 χ.α.ω., νέα μπαταρία, αναβαθμισμένο σύστημα ανάκτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά το φρενάρισμα, αλλά και μπαταρίες που είναι σχεδιασμένες για να διαρκέσουν πάνω από 495.000 χιλιόμετρα!

Επίσης χρησιμοποιείται αναβαθμισμένο πλαίσιο, και νέα περιμετρικά πλαστικά, με αποτέλεσμα την επίσης αναβαθμισμένη εμφάνιση του μοντέλου S, που όμως έχουν και ουσία αφού προσφέρουν βελτιωμένη ροή του αέρα προς τον ηλεκτροκινητήρα.

Ως αποτέλεσμα, μετά τις επεμβάσεις στο πλαίσιο καθώς και στο εμπρός σύστημα πέδησης η οδική συμπεριφορά είναι σαφώς βελτιωμένη, ενώ αισθητικά αλλαγμένο είναι το εμπρός φανάρι και οι ζάντες.

Διατίθεται με δύο ηλεκτροκινητήρες (ZF6/ZF9) με αυτονομία στα 122 και 184 χιλιόμετρα, ενώ η τιμή της ξεκινά από τα 11.495 για την ZF6 με την ZF9 να κοστίζει 2.500 δολάρια επιπλέον.

Πηγή: mototriti.gr