Ο Vitaly Petrov δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος από την ομάδα του και το δείχνει με ξεσπάσματα στις δηλώσεις του. Αν και όπως παραδέχεται και ο ίδιος με αυτό το παραλήρημα έχει ξεπεράσει τα όρια του συμβολαίου του. Μόνο ένα βάθρο στην πρεμιέρα της σεζόν μετράει η Renault και τίποτα άλλο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου λίγες είναι η βελτιώσεις που έχουν γίνει στο μονοθέσιο. Συγκεκριμένα, είπε: «Σχεδόν για 10 αγώνες δεν έχουμε τίποτα καινούργιο στο μονοθέσιό πράγμα που σημαίνει ότι οδηγούμε το ίδιο μονοθέσιο με αυτό που ξεκινήσαμε τη χρονιά. Φυσικά το πρώτο βάθρο (σ.σ. Αυστραλία) ήταν πολύ ενθαρρυντικό για εμένα αλλά και για όλους τους οπαδούς μου στη Ρωσία. Δυστυχώς δεν μπορώ να πω κάτι για την ομάδα διότι έτσι λέει το συμβόλαιό μου».

Συνέχισε λέγοντας: «Διαβάστε τις συνεντεύξεις μου, δεν επικρίνω μια ομάδα που χάνει πολλές φορές. Πόσες φορές έχουμε χάσει από τα pitstop; Πόσες φορές έχουμε χάσει από την τακτική που ακολουθήσαμε; Λόγω του ότι χάσαμε σε αρκετούς αγώνες γι’ αυτούς τους λόγους, μπορώ να πω 10 αν όχι περισσότερους, δεν γίνεται να λέω συνεχώς στις συνεντεύξεις ότι χάσαμε γι’ άλλη μια φορά από τα pitstop. Ακόμα δεν μπορώ να μιλήσω γι’ αυτό αλλά παράλληλα δεν μπορώ να μην μιλήσω – δεν μπορώ να τα κρατάω όλα κρυφά».

Πηγή: formulaena.gr