Σταμάτησαν οι εργασίες κατασκευής της πίστας στο Austin, λόγω διαφορών μεταξύ των διοργανωτών. Στο Grand Prix της Ινδίας ο Bernie Ecclestone είχε πει στους επικεφαλής των ομάδων πως δεν ήταν σίγουρος για το Grand Prix των Η.Π.Α. Μεταξύ της Full Throttle Productions, η οποία έχει τα δικαιώματα διεξαγωγής του αγώνα και της Circuit of the Americas που είναι υπεύθυνη για κατασκευή της πίστας υπάρχει το κόλλημα.

«Έχουμε δαπανήσει τεράστιους πόρους ώστε να προετοιμαστούμε για τη Formula 1 και το MotoGP, αλλά η αποτυχία στα συμβόλαια των αγώνων μάς ανησυχεί πολύ. Πιστεύουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σημαντικές για το μέλλον της Formula 1. Δεδομένης της εμπειρίας του Tilke στο σχεδιασμό ελπίζουμε το Texas να μην μείνει πίσω. Περισσότεροι από 100.000 φαν έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για αγορά εισιτηρίων Formula 1», δήλωσε ο Bobby Epstein από την πλευρά των κατασκευαστών της πίστας.

«Έπειτα από χρόνια προσπάθειας να φέρουμε τη Formula 1 στο Austin, η Full Throttle Productions, η πόλη και οι κρατικοί αξιωματούχοι έχουν κάνει όλα όσα θα μπορούσαν. Πλέον είναι ευθύνη της Circuit of the Americas (σ.σ. των υπεύθυνων κατασκευής της πίστας) να φέρουν το έργο εις πέρας. Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία», αναφέρει η Full Throttle Productions.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Bernie Ecclestone είχε δηλώσει από το Abu Dhabi: «Προσπαθούμε, τα πράγματα είναι δύσκολα. Υπάρχουν δύο μέρη, οι μεν έχουν το κομμάτι κατασκευής της πίστας και οι δε το κομμάτι του συμβολαίου».

Αν συνεχιστεί αυτή η αβεβαιότητα, η FIA μπορεί και να αφαιρέσει το Austin από το καλεντάρι του 2012, γι’ αυτό και οι Αμερικάνοι θα πρέπει να βιαστούν να βρουν μια λύση, πριν κάποιος άλλος που παραμονεύει τους πάρει τη θέση. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού θα συνεδριάσεις στις αρχές το.

Πηγή: formulaena.gr