Στο Λος Άντζελες θα βρεθούν και οι εκδόσεις Boss 302 και Laguna Seca, του ανανεωμένου Ford Mustung και οι δύο, όμως, ωχριούν μπροστά στη Shelby GT500.

Βλέπετε, κάτω από το καπό της βρίσκεται το V8 turbo μοτέρ των 5,8 λτ., το οποίο –σύμφωνα με τη Ford- είναι το πιο ισχυρό V8 σύνολο παραγωγής. Αποδίδει 650 ίππους ισχύος και 814 Nm ροπής, δύο νούμερα που χαρίζουν στο muscle car μια τελική ταχύτητα της τάξης των 320 χλμ./ώρα.

Προκείμενου να επιτύχουν αυτές τις επιδόσεις, οι άνθρωποι της Global Performance Vehicles της Ford τοποθέτησαν στον κινητήρα τη νέα τουρμπίνα TVS 2300, η οποία επιτρέπει μεγαλύτερη ροή αέρα.

Ακόμα, το σύστημα ψύξης αναβαθμίστηκε, προκειμένου να αντεπεξέλθει στις νέες απαιτήσεις. Για να περνάει όλη αυτή η δύναμη στους πίσω τροχούς, εξέλιξαν το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και τον πίσω άξονα, ενώ ο άξονας μετάδοσης είναι φτιαγμένος από ανθρακονήματα.

Το νέο GT500 προσφέρει μεγαλύτερη κάθετη δύναμη (downforce) κατά 33% σε σχέση με πριν. Τα 4 δισκόφρενα της Brembo φέρουν 6πίστονες δαγκάνες.

Πηγή: autotriti.gr