Το Yas Marina Circuit σχεδιάστηκε από τον γνωστό αρχιτέκτονα του χώρου, Hermann Tilke, στο τεχνητό νησί Yas Island λίγο έξω από την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Για ακόμα μια φορά οι οδηγοί θα βρεθούν στην αριστερόστροφη πίστα, η οποία αποτελείται από 22 στροφές. Η διαδρομή των 5,554 χιλιομέτρων χαρακτηρίζεται από μεγάλες ευθείες που ακολουθούνται από φουρκέτες και η μέση ωριαία ταχύτητα κυμαίνεται περίπου στα 200 χλμ/ώρα. Επίσης υπάρχουν αρκετά σημεία για προσπέραση.

Οι οδηγοί θα έχουν στη διάθεσή του το DRS στην μεγάλη ευθεία που ενώνει τη στροφή 7 με την 8. Τα φρένα για το chicane μετά τη μεγάλη ευθεία είναι το καλύτερο σημείο της διαδρομής για προσπέραση. Η Pirelli θα φέρει την μαλακή και την μεσαία γόμα για το προτελευταίο Grand Prix της χρονιάς. Επίσης για την Παρασκευή η ιταλική εταιρεία θα προσφέρει στις ομάδες 2 επιπλέον σετ μαλακής γόμας για δοκιμές. Ο ταχύτερος γύρος της πίστας ανήκει στον Sebastian Vettel με 1:40,279.

Το παρθενικό Grand Prix του Abu Dhabi στη χώρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων διεξήχθη την 1η Νοεμβρίου του 2009 και ήταν ο αγώνας που έκλεισε την αυλαία του πρωταθλήματος εκείνης της χρονιάς. Ο poleman του Σαββάτου ήταν ο Lewis Hamilton, ο οποίος άφησε πίσω του τις δύο ταχύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, τη Red Bull Racing και την Brawn GP. Ο Sebastian Vettel όμως ήταν ο τελικός νικητής με τον Mark Webber να τον ακολουθεί κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο την χρονιά για την RBR.

Η πίστα στη Yas Marina έκλεισε τη χρονιά και το 2010 καθώς ήταν και πάλι ο τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος και ο σημαντικότερος καθώς κρινόταν το πρωτάθλημα. Οι Vettel, Alonso και Webber ήταν οι τρείς που διεκδικούσαν το πρωτάθλημα οδηγών. Ο νεαρός Γερμανός έκανε την επίθεσή του από το Σάββατο στις κατατακτήριες κατακτώντας την pole position. Ο αγώνας εξελίχθηκε σε καταστροφή για τους Webber και Alonso επιτρέποντας στον Vettel να κατακτήσει για 2η φορά πρώτος την καρό σημαία στο Abu Dhabi πανηγυρίζοντας ταυτόχρονα το πρώτο του πρωτάθλημα. Αν και φέτος όλα τα πρωταθλήματα έχουν κριθεί ο Γερμανός πάει για το hat-trick.

Πηγή: formulaena.gr