Η Ford ετοιμάζει πυρετωδώς το 4ης γενιάς Ford Mondeo για τα τέλη του 2013 που, όπως καταδεικνύουν οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες, θα διαθέτει μια άκρως ελκυστική σχεδίαση.

Ρήξη με τον μετριοπαθή σχεδιασμό των μέχρι σήμερα Mondeo θα επιχειρήσει η Ford. Σκοπός της είναι το νέο Mondeo να διαθέτει ξεχωριστή ταυτότητα, συνδυάζοντας την πολυτέλεια με τη μοντέρνα αισθητική.

Όπως φαίνεται από τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουν επεξεργασθεί με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή, το νέο Mondeo θα είναι αρκετά μυώδες, με έντονα τονισμένα φτερά, κουπέ τελείωμα της οροφής στο πίσω μέρος και εντυπωσιακά φώτα. Αρκετά από αυτά τα στοιχεία πρωτοεμφανίστηκαν στο πρωτότυπο Evos, του οποίου η σχεδίαση θα επηρεάσει τα νέα μοντέλα της Ford που θα προκύψουν στο μέλλον.

Προεξάρχον χαρακτηριστικό της μορφής του Mondeo αποτελεί το «επιθετικό» εμπρόσθιο τμήμα, με τη νέα τραπεζοειδή γρίλια της μάσκας τραβηγμένη στο πάνω μέρος και τα αιχμηρά φωτιστικά. Εντύπωση προκαλούν η έντονη καμπύλη του παρμπρίζ και οι τραβηγμένες προς τα πίσω εμπρόσθιες κολόνες.

Δυναμικά στοιχεία σχεδιασμού θα διαθέτει και η στέισον βάγκον έκδοση, που σίγουρα θα υπάρχει, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για μια hot τετράθυρη κουπέ έκδοση, που θα ανταγωνιστεί το VW Passat CC.

Στοιχεία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχουν γίνει φυσικά ακόμα γνωστά, αλλά θεωρείται βέβαιο πως το νέο Mondeo θα είναι εφοδιασμένο με τεχνολογία αιχμής και με έναν εξελιγμένο πίσω άξονα πολλαπλών συνδέσμων.

Την κίνηση θα δίνουν φυσικά οι νέοι κινητήρες EcoBoost (με τούρμπο και εξελιγμένο σύστημα άμεσου ψεκασμού) της Ford, 1,6 λτ. με 150/182 ίππους και 2,0 λτ. με 203 ή 240 ίππους.

Πηγή: autotriti.gr