Το γνωστό best-seller της Hyundai πολύ σύντομα θα μπει στη δεύτερη γενιά του. Η εταιρεία μόλις έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία του μοντέλου, χωρίς όμως να ανακοινώνει και τα τεχνικά του στοιχεία. Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Παγκόσμια πρεμιέρα στη Φρανκφούρτη τον επόμενο μήνα λοιπόν και για τη δεύτερη γενιά του γνωστού i30 της μικρομεσαίας κατηγορίας. Το αυτοκίνητο είναι στην παραγωγή από το 2007, και η εταιρεία κρίνει πως πλέον ήλθε η ώρα για την πλήρη ανανέωση του. Έτσι η σχεδίαση του έλαβε χώρα στο ευρωπαϊκό κέντρο της Hyundai, Hyundai Motor Europe Technical Centre που βρίσκεται στο Rüsselsheim της Γερμανίας, και σε κάθε περίπτωση ασπάζεται τη σχεδιαστική γλώσσα Fluidic sculpture της εταιρείας, με έντονα δυναμικά χαρακτηριστικά, όπως το εξαγωνικό γκρίλ στη μάσκα, τους νέους προφυλακτήρες, τα νέα φωτιστικά σώματα, και τα νεύρα σε όλο το μήκος του αμαξώματος.

Τέλος, σύμφωνα με τον αρχισχεδιαστή της Hyundai Ευρώπης, Thomas Bürkle, το νέο i30 φέρει «αθλητικό σχεδιασμό» που δίνει την αίσθηση της ταχύτητας ακόμη και όταν το μοντέλο δεν κινείται. Ο ίδιος μάλιστα δηλώνει ότι το νέο i30 χρησιμοποιεί αρκετά χαρακτηριστικά από το επίσης νέο i40, πράγμα που χαρίζει στα δύο μοντέλα συγγενικό, όσο και μοναδικό DNA. Για περισσότερες πληροφορίες και τα τεχνικά στοιχεία του μοντέλου θα πρέπει να περιμένουμε έως την έκθεση της Φρανκφούρτης τον επόμενο μήνα.

Πηγή: autotriti.gr