H Porsche σκέφτεται να επαναφέρει τον όρο «Targa» στην παλαιά του έννοια, όπως τη γνωρίζουμε εδώ και 45 χρόνια. Έτσι, η επόμενη γενιά της Porsche 911 θα διαθέτει επιπλέον και έκδοση με αποσπώμενα κομμάτια οροφής, που θα τη μετατρέπουν (μερικώς) σε cabriolet.

Παρόλο που αυτοκίνητα με αποσπώμενα μέρη οροφής υπήρχαν και πριν, ήταν η Porsche εκείνη που ταύτισε αυτήν την κατηγορία με τον όρο «Targa». Λανσαρίστηκε το 1966 με την ομώνυμη 911 και ο λόγος ήταν πολύ διαφορετικός από αυτόν που, ίσως, φαντάζεστε. Τότε υπήρχε ο φόβος πως οι αρμόδιες αρχές θα απαγορέψουν τα αυτοκίνητα cabrio, καθώς υπήρχαν αμφιβολίες για την ασφάλεια που αυτά προσέφεραν. Παρόλο που αυτός ο φόβος αποδείχθηκε αβάσιμος, οι Targa εκδόσεις παρέμειναν στη γκάμα της Porsche.

To 1996 η γερμανική εταιρεία αντικατέστησε το αποσπώμενο κομμάτι της οροφής με ένα συρόμενο γυάλινο πάνελ. Αυτή η λογική επικρατεί και σήμερα, όμως τα πράγματα δείχνουν πως θα αλλάξουν στην επόμενη γενιά της 911. Ποιος, όμως, είναι ο λόγος για ένα τέτοιο «πισωγύρισμα»; Μάλλον η απάντηση βρίσκεται στο κόστος και το βάρος του γυάλινου πάνελ, δύο στοιχεία που προφανώς κάνουν επιτακτική την «επιστροφή στις ρίζες». Σε κάθε περίπτωση, στην προσεχή έκθεση της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο, είναι προγραμματισμένο το λανσάρισμα της επόμενης Porsche 911 και τότε θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το πώς θα είναι η μελλοντική 911 Targa.

Πηγή: autotriti.gr