Την 81η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης (1-13 Μαρτίου) επέλεξε η Ssangyong για να πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας γενιάς του Actyon Sports. Το νέο Pick-Up της κορεατικής εταιρείας αναβαθμίζεται σημαντικά σε ότι αφορά στην σχεδίαση ενώ θα εφοδιάζεται και με νέο κινητήρα ισχύος 153 ίππων.

Η Ssangyong ανακοίνωσε πως στην προσεχή Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης αναμένεται να παρουσιαστεί η νέα γενιά του Actyon Sports.

To νέο ελαφρύ ημιφορτηγό αναμένεται να διατηρήσει τις διαστάσεις του υπάρχοντος μοντέλου με το μήκος του αμαξώματος του να ανέρχεται στα 4.985 χλστ., το πλάτος στα 1.910 χλστ., το ύψος στα 1.755 χλστ. ενώ το μεταξόνιο θα ορίζεται στα 3.060 χλστ.

Τα παραπάνω στοιχεία καθιστούν σαφές πως ο νέος εκπρόσωπος της Ssangyong στα Pick-Up θα εξακολουθήσει να προσφέρει άπλετους χώρους στο εσωτερικό για πέντε ενήλικους επιβάτες και μέλλει να αποδειχθεί αν το υψηλό απόβαρο του υπάρχοντος μοντέλου θα διατηρηθεί με αποτέλεσμα να ζημιώνεται σημαντικά το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο που το Actyon Sports είναι σε θέση να μεταφέρει.

Η σχεδίαση του αμαξώματος του νέου μοντέλου είναι σημαντικά αναβαθμισμένη ενώ σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες αλλαγές θα υπάρχουν και στα μηχανικά του μέρη. Συγκεκριμένα την κίνηση του θα αναλάβει ένας νέος πετρελαιοκινητήρας 2,0 λτ. που αποδίδει ισχύ 153 ίππων και ροπή 360 Nm που θα είναι διαθέσιμη από τις 1.500- 2.800 σ.α.λ. Το εν λόγω μηχανικό σύνολο θα συνδυάζεται με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων ενώ, όπως είναι φυσικό, θα προσφέρονται εκδόσεις με κίνηση στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς.

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες που υπάρχουν αναφέρουν πως η έναρξη των πωλήσεων της νέας γενιάς του Ssangyong Actyon Sports στην ευρωπαϊκή αγορά θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2012.

Πηγή: 4x4mag.gr