Ο Φερνάντο Αλόνσο τόνισε ότι δεν ήταν καταστροφικό το Grand Prix της Αυστραλίας, ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι το μονοθέσιό του ήταν καλύτερο στον αγώνα συγκριτικά με τις κατατακτήριες δοκιμές.

Η απόδοση της Ferrari έχει ανησυχήσει τους αρκετά τους ανθρώπους της ιταλικής ομάδας, καθώς τα δύο μονοθέσιά της έδειξαν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο ρυθμό.

Ωστόσο, ο ισπανός πιλότος της ομάδας τόνισε ότι αν δεν έπεφτε στην 9η θέση στην εκκίνηση, θα ήταν στο βάθρο και δεν θα τερμάτιζε 4ος.

«Δεν είχαμε το ξεκίνημα που περιμέναμε, παρόλα αυτά δεν θα πρέπει να ανησυχούμε γι’ αυτό. Το είπα αυτό και στην πίστα. Οι δώδεκα βαθμοί δεν είναι μακριά από τους βαθμούς του περσινού παγκόσμιου πρωταθλητή και οι δύο άλλοι διεκδικητές του τίτλου (Τζένσον Μπάτον και Μαρκ Γουέμπερ) τερμάτισαν πίσω μου, οπότε το αυστραλιανό Grand Prix δεν είναι καταστροφικό», είπε ο Αλόνσο, ο οποίος στη συνέχεια σχολίασε για τη διαφορά στην απόδοση που υπάρχει μεταξύ της Ferrari και της Red Bull:

«Στις κατατακτήριες ήμασταν πολύ μακριά από τον Σεμπάστιαν Φέτελ και μακριά από τον Χάμιλτον, αλλά στον αγώνα η κατάσταση βελτιώθηκε – ίσως όχι με αυτή του Φέτελ, αλλά σίγουρα συγκριτικά με τους άλλους. Αν δεν είχα πέσει στην 9η θέση στην εκκίνηση θα πάλευα στο τέλος για τις άλλες θέσεις του βάθρου».

Πηγή: auto24.gr