Άλλη μια κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία «πατάει πόδι» στην Ελληνική αγορά. Πρόκειται για την Lynk & Co που παρουσιάζει το πρώτο ηλεκτρικό όχημα του brand, το 02 για την Ευρώπη, με το όνομα Z20 στην Κίνα.

Το 02 είναι ένα 5θυρο οικογενειακό EV όχημα με προηγμένο λογισμικό και αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως και 445χλμ., που σηματοδοτεί την στρατηγική επέκταση της μάρκας στην Ευρώπη.

Το ολοκαίνουργιο Lynk & Co 02 διαθέτει μεγάλη αυτονομία (έως 445 χλμ) και προσφέρει οδηγική ευχαρίστηση, συνδυάζοντας ένα κομψό και εντυπωσιακό εξωτερικό με ένα προηγμένο ψηφιακό πιλοτήριο και εύχρηστους εσωτερικούς χώρους κατασκευασμένους από ανακυκλωμένα υλικά, ενώ διαθέτει προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και καινοτόμες δυνατότητες car-sharing.

Το μοντέλο δημιουργήθηκε στο global design studio της Lynk & Co στο Γκέτεμποργκ και είναι προϊόν  συνεργασίας μεταξύ των πελατών του 01 plug-in hybrid SUV και των εσωτερικών ομάδων design και engineering της μάρκας. Οι πελάτες επηρέασαν σημαντικά τον χαρακτήρα του νέου αυτοκινήτου, συνεισφέροντας πάνω από 6.000 μηνύματα σχετικά με τα επιθυμητά χαρακτηριστικά μέσω της λειτουργίας Co:lab – μιας από τις εφαρμογές αυτοκινήτου της Lynk & Co που επιτρέπει στους χρήστες να παρέχουν ψηφιακά σχόλια από το εσωτερικό του 01.

Το Lynk & Co 02 θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2025, με τιμή που θα ξεκινάει από 35.495€.