Η αντίστροφη μέτρηση για το ράλι Dakar έχει ήδη ξεκινήσει και η ομάδα Dacia Sandriders στην διάρκεια της προετοιμασίας της για τον πιο σκληρό αγώνα του κόσμου πέτυχε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα, σημειώνοντας το 1-2 στο Rallye du Maroc, μετά από 5 ημέρες έντονου ανταγωνισμού και 2500 χιλιόμετρα κακοτράχαλων δρόμων. 

Συγκεκριμένα ο Καταριανός Ολυμπιονίκης σκοποβολής Nasser Al-Attiyah και ο πρώην γυμναστής, 9άκις πρωταθλητής WRC Sébastien Loeb, οδηγώντας δυο Dacia ειδικά διαμορφωμένα για αγώνες αντοχής, που χρησιμοποίησαν βιώσιμα καύσιμα, τερμάτισαν στις δυο πρώτες θέσεις του αγώνα.

Πιο αναλυτικά ο Nasser Al-Attiyah πήρε από την αρχή το προβάδισμα κερδίζοντας την πρώτη ειδική του αγώνα και έμεινε εκεί μέχρι το τέλος εξασφαλίζοντας και τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Οδηγών Rally-Raid της FIA για το 2024, τον 3ο της καριέρας του, ενώ η 1η θέση στο Ράλι Μαρόκου, ήταν η 7η συνολικά νίκη του στο συγκεκριμένο αγώνα.

Με την σειρά του ο Sébastien Loeb, έχοντας κερδίσει τη μεγαλύτερη ειδική της Τετάρτης, μήκους 325 χιλιομέτρων από τη Zagora στη Mengoub, ολοκλήρωσε την Παρασκευή τον αγώνα του Μαρόκου, κερδίζοντας και την 5η ειδική, γεγονός που τον έφερε δεύτερο στη γενική κατάταξη, παρά το ότι την τελευταία ημέρα ξεκίνησε από την 4η θέση.

Η συνέχεια για την ομάδα της Dacia περιλαμβάνει ένα μήνα εντατικής προετοιμασίας πριν αναχωρήσει στο τέλος του χρόνου για την Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα την Σαουδική Αραβία, όπου θα διεξαχθεί το ράλι Dakar από τις 3 – 17 Ιανουαρίου 2025.