Η Mazda αντιμετωπίζει νομικές περιπέτειες με τα θερμαινόμενα καθίσματα που χρησιμοποιεί, καθώς μια οδηγός υποστήριξε ότι υπέστη σοβαρά εγκαύματα και ουλές λόγω ελαττωματικού εξαρτήματος.

Η Kristine Dyvad είναι μία από τους οδηγούς που περιλαμβάνονται στην ομαδική αγωγή που ανέλαβε η δικηγορική εταιρεία Singleton Schreiber και κατέθεσε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια.

Το CARBUZZ έγραψε σε σχετικό δημοσίευμα ότι η αγωγή αφορά το Mazda 6 του 2018, ενώ μέχρι στιγμής έχουν γίνει 37 καταγγελίες και δύο ανακλήσεις του συγκεκριμένου οχήματος. Ωστόσο, οι ανακλήσεις φέρεται να μην συνδέονται με το παραπάνω πρόβλημα.

«Αν ήξερα για αυτό το πρόβλημα δεν θα αγόραζα το αμάξι ή θα έδινα αρκετά λιγότερα χρήματα», υποστήριξε η Kristine Dyvad.

Αν η Mazda χάσει στο δικαστήριο λοιπόν, δεν θα επηρεαστεί μόνο το Mazda 6 του 2018, αλλά και άλλα μοντέλα που χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα καθίσματα, όπως το Mazda CX-5.

Ενδεικτικά, η αγωγή υποστήριξε ότι περιλαμβάνει όλα τα οχήματα Mazda που είναι εξοπλισμένα με το ίδιο σύστημα θέρμανσης καθισμάτων με το όχημα του ενάγοντος, γεγονός που αφορά όσα Mazda 6 κυκλοφορούν στην Πολιτεία της Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις ΗΠΑ δεν είναι σπάνιες οι ομαδικές αγωγές κατά των αυτοκινητοβιομηχανιών. Παραδείγματος χάριν, τον Σεπτέμβριο του 2023 η Hyundai ενεπλάκη σε αγωγή μετά από μήνυση μιας ομάδας ιδιοκτητών στη Νότια Καρολίνα για έναν ελεγκτή αντλίας λαδιού που φέρεται να απέτυχε μέσα στα δύο πρώτα χρόνια της διάρκειας ζωής του οχήματος.

Άλλα παραδείγματα περιλαμβάνουν μια πανεθνική ομαδική αγωγή για ελαττωματικά υβριδικά συστήματα της Ford που έπιασαν φωτιά και ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής που σχετίζονται με τη διαχείριση δεδομένων της Tesla.