Η EV Xiaomi έθεσε σε παραγωγή το νέο ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο SU7 Ultra που αγγίζει τους 1.548 ίππους, με την εταιρεία να διευκρινίζει ότι οι υποψήφιοι οδηγοί θα πρέπει να περάσουν από ειδικές εξετάσεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Lei Jun, δήλωσε ότι το καινούργιο μοντέλο θα είναι προς πώληση το πρώτο τρίμηνο του 2025, ενώ δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για την τιμή του.

Δημοσίευμα του CARBUZZ επικαλέστηκε πληροφορίες με βάση τις οποίες το όχημα μπορεί να κοστίζει λίγο λιγότερο ή περισσότερο από 42.100 δολάρια, τη σημερινή τιμή του SU7 Max.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το Xiaomi SU7 Ultra αγγίζει τα 0-62 mph σε 1,97 δευτερόλεπτα, τα 0-124 mph σε 5,96 δευτερόλεπτα και τα 0-186 mph σε 15,07 δευτερόλεπτα.

Ζυγίζει 1.900 κιλά και τα ειδικά αεροδυναμικά χαρακτηριστικά του παράγουν έως και 2.145 κιλά κάθετης δύναμης (downforce), στοιχεία που το κάνουν ιδανικό για πίστα. Επιπλέον, η μπαταρία CATL Qilin 2.0 με ικανότητα εκφόρτισης 1.330 kW διασφαλίζει ότι το αυτοκίνητο είναι πάντα έτοιμο για μέγιστες επιδόσεις, ακόμα και σε απαιτητικές συνθήκες.

Επίσης, οι υποψήφιοι οδηγοί θα πρέπει να περάσουν από ειδικές εξετάσεις, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση σε όλες τις δυνατότητες του οχήματος. Μέχρι στιγμής, δεν έχει αποκαλυφθεί η φύση των εξετάσεων, με τον Lei Jun να αναφέρει ότι όσοι «κοπούν» θα λάβουν την απλή έκδοση και όχι την ενισχυμένη.