Η Ferrari ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει την πρώτη ηλεκτρική έκδοση της και σύμφωνα με εργαζόμενο της εταιρείας, το όχημα αναμένεται να κοστίζει τουλάχιστον μισό εκατομμύριο ευρώ.

Δημοσίευμα του CARBUZZ ανέφερε ότι η Ferrari κρατάει μυστικό μεγάλο μέρους του σχεδιασμού του νέου μοντέλο, σε βαθμό που κανείς δεν γνωρίζει σε τι χρώμα θα κυκλοφορήσει. Έτσι, βγαίνουν λίγα πράγματα στη δημοσιότητα και κυρίως μέσω από διαρροές στελεχών της εταιρείας.

Φέρεται λοιπόν, πως το νέο όχημα θα κοστίζει περίπου 535.000 δολάρια και αν υπολογιστούν οι μετατροπές που μπορεί να ζητήσει ο ιδιοκτήτες, τότε ο κόστος αναμένεται να είναι παραπάνω από 650.000 δολάρια.

Σχετική πηγή μίλησε στο πρακτορείο Reuters ξεκαθαρίζοντας ότι στόχος είναι να παραχθεί ένα μοναδικό κομμάτι στον κόσμο και όχι να γίνει αναπαραγωγή ενός επιτυχημένου μοντέλου. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει και σημαντικά η τιμή.

Ο αναλυτής Andrea Balloni που εργάζεται στην ιταλική τράπεζα Mediobanca, δήλωσε σχετικά πως «περιμένω ότι το νέο EV θα είναι ένα εξειδικευμένο μοντέλο, που θα αντιπροσωπεύει λίγο πάνω από το 10% των ετήσιων πωλήσεων… Θα έχει κάποιες αλλαγές, αλλά θα παραμείνει μια παραδοσιακή Ferrari».