Αλυσοδεμένη μεταφέρθηκε σε δικαστική αίθουσα της Βουδαπέστης, ακριβώς όπως είχε συμβεί και κατά την προηγούμενη δικάσιμό της η ιταλίδα δασκάλα Ιλάρια Σάλις, που κατηγορείται πως επιτέθηκε σε νεοναζί.

Η αλυσίδες που φορούσε στα χέρια της προκάλεσαν εκ νέου κύμα συμπαράστασης και αποδοκιμασιών, όχι μόνον στην Ιταλία αλλά και σε άλλες χώρες.

Η Ιλάρια Σάλις κατηγορείται ότι τον Φεβρουάριο του 2023 επιτέθηκε κατά τριών νεοναζί, στην ουγγρική πρωτεύουσα. Η οικογένειά της, και μεγάλο μέρος της κοινωνίας των πολιτών, απευθύνουν έκκληση, από την Ιταλία, για άμεση αποφυλάκισή της ή, έστω, μεταφορά της σε κατ΄οίκον περιορισμό. Απόφαση η οποία αναμένεται να ληφθεί σήμερα από τους δικαστές.

Η 38χρονη ιταλίδα δασκάλα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δηλώνει αθώα και σήμερα έδωσε το «ελεύθερο» για την μετάδοση των εικόνων που δείχνουν με ποιες συνθήκες μεταφέρθηκε από τη φυλακή στο δικαστήριο.

Φίλοι και δικηγόροι της έκαναν γνωστό ότι νωρίς το πρωί έγιναν στόχος απειλών και προπηλακισμών από μέρος ακροδεξιών που βρίσκονταν έξω από το δικαστικό μέγαρο.