Τα λεφτά τους πίσω ζήτησαν φίλοι του ποδοσφαίρου που είχαν αγοράσει εισιτήριο για φιλικό αγώνα της Ίντερ Μαϊάμι στο Χόνγκ Κονγκ καθώς ο μεγάλος σταρ της ομάδας Λιονέλ Μέσι δεν πάτησε το πόδι του στο χορτάρι προκαλώντας μεγάλη απογοήτευση.

Η Ίντερ Μαϊάμι – που ήθελε να αποδείξει κάτι έχοντας μείνει χωρίς νίκη κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας περιοδείας προετοιμασίας – νίκησε άνετα με 4-1 μια XI του Χονγκ Κονγκ σε μια εκδήλωση που ονομάστηκε Tatler XFEST Hong Kong.

Αλλά ακόμη και κατά την προετοιμασία και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, υπήρχε η αίσθηση ότι το σκορ δεν είχε σημασία για τους οπαδούς- πιο σημαντικό ήταν να δουν τον Μέσι, πρωταθλητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου και οκτώ φορές νικητή της Χρυσής Μπάλας, να κοσμεί το γήπεδο.

Ακόμη και η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ μοιράστηκε την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι ο 36χρονος δεν συμμετείχε στον αγώνα.

«Ο Μέσι δεν μπόρεσε να παίξει στο φιλικό παιχνίδι σήμερα και η κυβέρνηση και οι οπαδοί είναι εξίσου απογοητευμένοι από τις ρυθμίσεις του διοργανωτή της εκδήλωσης», ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Κυριακή. «Ο διοργανωτής της εκδήλωσης οφείλει στους φιλάθλους μια εξήγηση».

Τα εισιτήρια που διατέθηκαν είχαν κόστος από 105 μέχρι 577 ευρώ.

Ο νεοαποκτηθείς Λουίς Σουάρες επίσης δεν αγωνίστηκε παρά το γεγονός ότι παρευρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα, ενώ άλλοι παίκτες όπως ο Ζόρντι Άλμπα και Σέρχιο Μπούσκετς αντικαταστάθηκαν μόνο στο δεύτερο ημίχρονο.

Σύμφωνα με τον προπονητή της Ίντερ Μαϊάμι η απουσία του Μέσι από τον αγώνα οφειλόταν στο γεγονός ότι είχε τραυματισμό με την ιατρική ομάδα να θεωρεί ότι είναι προτιμότερο να τον προστατεύσει ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας.