Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι υπό έρευνα από τις γαλλικές Αρχές για υπόθεση φοροδιαφυγής στη μεταγραφή του Νεϊμάρ το καλοκαίρι του 2017 με τη βοήθεια του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας και τώρα είναι υπό έρευνα και για πιθανό «στήσιμο» του διαγωνισμού της Χρυσής Μπάλας το 2021 ώστε να την κατακτήσει ο Λιονέλ Μέσι.

Ο Νασέρ Αλ Κελαϊφί, ο Αραβάς ιδιοκτήτης της Παρί, έχει κατηγορηθεί κατά καιρούς για πολλά αλλά πάντα, με κάποιο περίεργο τρόπο, οι μάρτυρες εξαφανίζονται και οι υποθέσεις κλείνουν χωρίς κάποια σοβαρή ποινή. Παράλληλα, είναι και ο πιο στενός συνεργάτης του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, με αποτέλεσμα η ομάδα του να μην τιμωρείται ποτέ για παραβιάσεις του Financial Fair Play.

Ο Αλ Κελαϊφί λέει συνεχώς ότι αυτός και ο Τσέφεριν δουλεύουν για το καλό του ποδοσφαίρου και παρουσιάζει το πρότζεκτ της ευρωπαϊκής Super League σαν καταστροφή για το άθλημα, αλλά τώρα ο σύλλογός του είναι ξανά υπό έρευνα. Όχι μόνο για το ενδεχόμενο φοροδιαφυγής στη μεταγραφή του Νεϊμάρ το 2017 αλλά και για τη Χρυσή Μπάλα που κατέκτησε ο Μέσι το 2021.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όπως αναφέρουν οι Le Monde και Mediapart, η γαλλική αστυνομία άρχισε έρευνα για πιέσεις και ύποπτα δώρα προς τους υπεύθυνους του France Football, του περιοδικού που διοργανώνει τη Χρυσή Μπάλα, προκειμένου το βραβείο να δοθεί στον Μέσι.

Ο Πασκάλ Φερέ, ο επικεφαλής του France Football, είε προσληφθεί για κάποιους μήνες ως υπεύθυνος επικοινωνίας της Παρί Σεν Ζερμέν μετά τη μεταγραφή του Αργεντίνου, είχε όσα εισιτήρια ήθελε για τους εντός έδρας αγώνες της ομάδας και παράλληλα είχε και αεροπορικά εισιτήρια business class ύψους 9.000 ευρώ.