Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ένα από τα πρόσωπα, τα οποία φέρονται να ανήκουν στην ηγετική ομάδα που έδωσε «εντολές» το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, τον περασμένο Δεκέμβριο, στου Ρέντη. Πρόκειται για τον 31χρονο με το προσωνύμιο «Κοκός», ο οποίος μετά την απολογία του, με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, ο οποίος είναι παλιός γνώριμος των αρχών καθώς στο παρελθόν φέρεται να είχε εμπλακεί σε ρατσιστικές επιθέσεις, σύμφωνα με την κατηγορία, είχε κεντρικό καθοδηγητικό ρόλο τη βραδιά της δολοφονικής επίθεσης εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Εκτός από τον «Κοκό», προφυλακιστέος κρίθηκε και ένας 26χρονος κατηγορούμενος. Οι απολογίες συνεχίζονται.

Η απολογία του 16χρονου αδερφού του προφυλακισμένου 18χρονου

Συνολικά 31 κατηγορούμενοι για την εγκληματική οργάνωση πέρασαν σήμερα το κατώφλι της Ευελπίδων και απολογούνται ο ένας μετά τον άλλο. Ήδη, έχουν δώσει εξηγήσεις τουλάχιστον 15 κατηγορούμενοι, τρεις από τους οποίους έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Μεταξύ αυτών και ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που κρατείται προσωρινά για τη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού. Στον 16χρονο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης παρακολούθησης αγώνων.

Ο ανήλικος, σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος ισχυρίστηκε πως για πρώτη φορά στη ζωή του έπιασε φωτοβολίδα εκείνο το βράδυ όταν του την έδωσε ένα άγνωστο σε εκείνον πρόσωπο.

«Φτάνοντας στο στάδιο είχε ξεκινήσει ο αγώνας. Ξαφνικά, μετά το πρώτο σετ άνοιξε η πόρτα του γηπέδου και είδα περίπου 100 άτομα να βγαίνουν προς τα έξω τρέχοντας» φέρεται να περιγράφει ο 16χρονος στην απολογία του συμπληρώνοντας πως ο 18χρονος αδελφός του ακολούθησε «για να δει τι συμβαίνει». «Έτσι βγήκα και εγώ έξω για να διαπιστώσω τι συμβαίνει. Στην προσπάθεια μου να προσεγγίσω τον αδερφό μου, ο οποίος βρισκόταν αρκετά πιο μπροστά από μένα, παρέμεινα στο σημείο κάποια λεπτά μέσα στο πλήθος, όταν κάποιος άγνωστος μου έδωσε να κρατήσω μία φωτοβολίδα», αναφέρει στην απολογία του ο ανήλικος σημειώνοντας:

«Πρώτη φορά στη ζωή μου έπιανα φωτοβολίδα, δεν ήξερα τι ακριβώς είναι και πώς λειτουργεί. Μόλις συνειδητοποίησα ότι στο χέρι μου υπάρχει κάποιο επικίνδυνο αντικείμενο φοβήθηκα, αμέσως την άφησα από το χέρι μου και την πέταξα αμέσως κάτω».

Σημειώνεται πως σήμερα, Σάββατο, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ακόμη ένας κατηγορούμενος που αντιμετωπίζει σωρεία αδικημάτων και σε βαθμό κακουργήματος. Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.