Τα ξημερώματα έκλεισε ο κύκλος των απολογιών των κατηγορουμένων στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που, σύμφωνα με τις Aρχές, συνδέεται με τη δολοφονία του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη, τον περασμένο Δεκέμβριο στου Ρέντη.

Από τους συνολικά 67 συλληφθέντες που απολογήθηκαν το Σαββατοκύριακο, σε μια μαραθώνια διαδικασία, 19 πήραν τον δρόμο για τη φυλακή. Οι 16 φέρονται να εμπλέκονται στην εγκληματική οργάνωση και τη δολοφονία, ενώ οι τρεις σε υπόθεση κατοχήςδιακίνησης ναρκωτικών.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι έφυγαν από το γραφείο του ανακριτή ελεύθεροι, ωστόσο τους επιβλήθηκε σειρά περιοριστικών μέτρων.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής οδηγήθηκαν στην Ευελπίδων, με πούλμαν και κλούβα της Αστυνομίας, 32 κατηγορούμενοι σε τρεις ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση, προκειμένου να απολογηθούν κατά περίπτωση για 28 κατηγορίες, οι 12 εκ των οποίων τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος.

Εννέα από τους κατηγορούμενους που απολογήθηκαν την Κυριακή κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Σύμφωνα με τις Αρχές, οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι φέρονται να είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αιματηρή επίθεση, ενώ σε κάποιους αποδίδεται και ο ρόλος του ηθικού αυτουργού στη δολοφονία του άτυχου αστυνομικού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, όπως τους αποδίδονται, με τους συνηγόρους τους να αναφέρουν ότι «καταρρέει η δικογραφία» σημειώνοντας πως έχει πολλές ελλείψεις.