Ο Βασίλης Τσιάρτας παραχώρησε συνέντευξη στην ισπανική ιστοσελίδα «El Confidencial», όπου μίλησε για την ποδοσφαιρική του καριέρα, το έπος του EURO 2004 και τις πιθανότητες της Εθνικής Ελλάδας στα playoffs κόντρα στο Καζακστάν. Παράλληλα, συνέκρινε τον εαυτό του με τον Λιονέλ Μέσι.

Μιλώντας για τις κατηγορίες εναντίον του πως δεν έτρεχε πολύ, ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ και της Σεβίλλης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Έτρεχα λίγο γι’ αυτούς που δεν έχουν γαμ… νη ιδέα από ποδόσφαιρο. Εγώ έτρεχα στην επίθεση και σκεφτόμουν πως να δώσω την τελική πάσα και να ξεπεράσω τις αντίπαλες άμυνες. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μαραθώνιος, γιατί όπως είπε κι ο Γιόχαν Κρόιφ δεν υπάρχει κανείς ποδοσφαιριστής πιο γρήγορος από την μπάλα».

Αυτή την εποχή, είπε, παίκτης με παρόμοια χαρακτηριστικά – δηλαδή να μην τρέχει πολύ – «είναι ο Λιονέλ Μέσι. Οι παίκτες που βγαίνουν τώρα είναι περίπου όλοι με τα ίδια χαρακτηριστικά. Ελάχιστοι είναι σαν τον Μέσι, τον (Χουάν Ρομάν Ρικέλμε) ή εμένα. Έλεγαν πως δεν έτρεχα, αλλά έβαζα 15 με 20 γκολ κι έδινα ασίστ. Γιατί δεν ζητούσαν και από τους κεντρικούς αμυντικούς να τρέχουν στην επίθεση;».

Στην ερώτηση «σε ποιον ποδοσφαιριστή βλέπεις να αντικατοπτρίζονται περισσότερο τα δικά σου χαρακτηριστικά», απάντησε: «Αν εξαιρέσεις τις ατομικές ενέργειες που ντριμπλάρει και την ταχύτητα που έχει με την μπάλα στα πόδια, τότε έχω κάτι με τον Λιονέλ Μέσι. Αυτό όσον αφορά στον τρόπο σκέψης, εκτέλεσης, στις πάσες και στη φαντασία που έχουν οι φάσεις που δημιουργεί. Δεν έχω λόγο να συγκριθώ μαζί του. Υπάρχουν πράγματα που μπορεί να κάνει μονάχα εκείνος».

«Δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία»

Ο Βασίλης Τσιάρτας τόνισε πως όσον αφορά στην Εθνική Ελλάδας όλα «διαλύθηκαν» από το 2014, καθώς «δεν είναι όλοι ικανοί, για να διοικήσουν στο ποδόσφαιρο. Κι εμένα μου αρέσει η μουσική, αλλά δεν μπορώ να τραγουδήσω ή να παίξω κιθάρα», δήλωσε.

Και πώς βλέπει τη «γαλανόλευκη» ενόψει του αγώνα με τον Καζακστάν; «Βλέπω πως έχει πιθανότητες. Το σημαντικό είναι πως θα φτάσει η ομάδα τον Μάρτιο στο ματς και να μην υποτιμήσει στο Καζακστάν. Δεν πρέπει να αφήσουμε αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη. Μακάρι να περάσουμε στο EURO 2024 της Γερμανίας», τόνισε.

Κι όσο για το έπος της Πορτογαλίας, ο Τσιάρτας τόνισε πως η ομάδα πήγε στη διοργάνωση με στόχο να νικήσει ένα ματς «για να ξεπεράσουμε τις προηγούμενες γενιές από εμάς, που είχαν πάει σε μεγάλες διοργανώσεις», ενώ, όταν έφτασαν στον τελικό, έπαιξαν χωρίς άγχος, «γιατί ήδη είχαμε κάνει πάρα πολλά. Δεν είχαμε τίποτα να χάσουμε».