Η είδηση του θανάτου της Ιρλανδής τραγουδίστριας Sinead O’Connor σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. Η 56χρονη τραγουδίστρια βίωσε μια πολυτάραχη ζωή, καθώς κάποια από τα γεγονότα που τη σημάδεψαν ήταν η αυτοκτονία του γιου της, η δική της απόπειρα αυτοκτονίας, αλλά και η μάχη της με την κατάθλιψη.

Τα αφιερώματα στη Sinead O’Connor συνεχίζουν ακόμα να κατακλύζουν το διαδίκτυο, λίγες μέρες μετά το θάνατο της Ιρλανδής τραγουδίστριας. Χιλιάδες θαυμαστές, συνάδελφοι μουσικοί και δημόσια πρόσωπα μοιράστηκαν την αγάπη τους για την O’Connor από τότε που η οικογένειά της επιβεβαίωσε ότι η μουσικός πέθανε.

Σε μια επιστολή προς την Telegraph, μια ιδιαίτερα συγκινητική περιγραφή της γενναιοδωρίας της ήρθε ξανά στην επιφάνεια.

Το 1991, ένα χρόνο αφότου η διασκευή της στο «Nothing Compares 2 U» του Prince την ανέδειξε σε παγκοσμίου φήμης ερμηνεύτρια, η O’Connor τηλεφώνησε ξαφνικά σε μια νεαρή γυναίκα με καρκίνο σε τελικό στάδιο, την Louise Woolcock. «Η Sinéad είχε ακούσει για την ασθένεια της Louise από κάποια πηγή, πιθανότατα από τον Τύπο, καθώς συγκεντρώναμε χρήματα για τον τοπικό μας ξενώνα», θυμήθηκε στο δημοσίευμα ο πατέρας της, Philip. «Η κόρη μου ήταν μεγάλη θαυμάστριά της και λάτρευε τη μουσική της».

Ο κ. Woolcock θυμήθηκε ότι η O’Connor προσκάλεσε τη Louise στο Λονδίνο και προχώρησε στο να χαρίσει στην κόρη του «την καλύτερη εβδομάδα της σύντομης ζωής της», βγάζοντάς τη για δείπνα, για ποτό και χορό.

«Κατά τη διάρκεια όλου αυτού του χρόνου, η Sinéad δεν επιδίωξε ποτέ καμία δημοσιότητα για αυτές τις πράξεις αγάπης και συμπόνιας», δήλωσε ο κ. Woolcock. «Σήμερα οι σκέψεις μου είναι στην κόρη μου και τη Sinead, αυτές τις δύο αξιοθαύμαστες γυναίκες που, δεν έχω καμία αμφιβολία, θα βρίσκονται κάπου ακόμα γελώντας, χορεύοντας και τραγουδώντας».