Σάλος έχει ξεσπάσει στην Βρετανία και συγκεκριμένα γύρω από το όνομα του Γκάρι Λίνεκερ, καθώς το BBC του απαγόρευσε να παρουσιάσε την εκπομπή του και τον απέλυσε, επειδή κατέκρινε δημόσια την βρετανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, η Βρετανία έχει παραλάβει ελάχιστους μετανάστες και επίσημα προωθεί το σλόγκαν «Σταματήστε τις βάρκες», ενώ αναμένεται όχι μόνο να αρνηθεί την είσοδο την χώρα σε χιλιάδες άτομα, αλλά ακόμη και την δυνατότητα να γίνει αίτηση ασύλου.

Σε ένα κράτος με έντονο αποικιακό παρελθόν και που έχει βασιστεί στους μετανάστες, έχουν ξεσπάσει σοβαρές αντιδράσεις και ανάμεσα σε αυτούς που διαφώνησαν είναι και ο Λίνεκερ, ο οποίος παρομοίασε την κυβερνητική πολιτική με πρακτικές των Ναζί.

Έτσι, ο πρώην άσος του ποδοσφαίρου συνέκρινε τη ρητορική που χρησιμοποιήθηκε για μια νέα πολιτική περιορισμού των μεταναστευτικών ροών στη Μάγχη με τις πολιτικές της ναζιστικής Γερμανίας της δεκαετίας του 1930.

Το βρετανικό δίκτυο λοιπόν, αποφάσισε να μην τον αφήσει να παρουσιάσει την εκπομπή του ως τιμωρία, ενώ εκπρόσωπος δήλωσε επίσημα πως «το BBC βρίσκεται σε εκτενείς συζητήσεις με τον Γκάρι και την ομάδα του τις τελευταίες ημέρες. Έχουμε πει ότι θεωρούμε ότι η πρόσφατη δραστηριότητά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί παραβίαση των οδηγιών μας. Το BBC αποφάσισε ότι θα αποσυρθεί από την παρουσίαση του Match Of The Day μέχρι να έχουμε μια συμφωνημένη και ξεκάθαρη θέση σχετικά με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης».

«Όταν πρόκειται για την κορυφαία ποδοσφαιρική και αθλητική μας κάλυψη, ο Γκάρι είναι ασύγκριτος. Ποτέ δεν είπαμε ότι ο Γκάρι πρέπει να είναι “μια ζώνη χωρίς γνώμη” ή ότι δεν μπορεί να έχει άποψη για θέματα που τον ενδιαφέρουν, αλλά είπαμε ότι θα πρέπει να απέχει πολύ από το να παίρνει θέση σε κομματικά ή πολιτικά ζητήματα ή πολιτικές αντιπαραθέσεις», πρόσθεσε στη συνέχεια.