Εμφανιζόταν ως ζάπλουτος Βρετανός λόρδος, με μισό δισ. περιουσία, γρήγορο αυτοκίνητο και ακίνητα σε όλο τον κόσμο. Ήταν όμως άνεργος που ζούσε για χρόνια με το επίδομα ανεργίας και κρίθηκε ένοχος για απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί η ποινή του 52χρονου Γιώργου Μπαβέλου, ο οποίος κρίθηκε ένοχος και για τα 10 αδικήματα που τον βάρυναν και το καθένα μπορεί να επιφέρει έως και 10 χρόνια φυλάκισης.

Ο 52χρονος κατάφερε να πείσει τόσο την Ελένη Μπιάμη, η οποία είναι δασκάλα, όσο και την μητέρα της Αντριάνα ότι ήταν ένας πάμπλουτος λόρδος.

Είχε γνωρίσει την κ. Μπιάμη το 2004 σε μία καφετέρια και από την πρώτη στιγμή άρχισε την εξιστόρησή του. Της είπε ότι ήταν τραπεζίτης, ότι είχε πάνω από 40 ακίνητα σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, πως το αγαπημένο του αυτοκίνητο ήταν η λαμποργκίνι του και ότι τα γραφεία της κολοσσιαίας του εταιρίας βρίσκονταν σε 40 διαφορετικές μεγαλουπόλεις του κόσμου.

Στην πραγματικότητα όμως, όπως αποδείχθηκε αργότερα, ο Μπαβέλος ήταν άνεργος και ζούσε με τους συνταξιούχους γονείς του στην περιοχή του εργατικού προαστίου Κάμπελφιλντ.

Η Μπιάμη εντυπωσιάστηκε και τον ερωτεύτηκε…

Στη συνέχεια ο Μπαβέλος έπεισε τις δύο γυναίκες να πουλήσουν κάποια σπίτια που νοίκιαζαν και τα οποία απέφεραν συνολικά 1,1 εκατ. δολάρια. Στο δικαστήριο η κ. Μπιάμη είπε ότι τον εμπιστεύτηκε και ότι στα άμεσα σχέδια του ζευγαριού ήταν ακόμα και ο γάμος.

Ο Μπαβέλος συνέχισε να επιμένει ότι είναι πλούσιος και ότι έχει συνολικά 1 εκατ. δολάρια σε τραπεζικό λογαριασμό χωρίς όμως να παρουσιάσει οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο γι’ αυτό. Όταν ο δημόσιος κατήγορος παρουσίασε στο δικαστήριο έγγραφα που επιβεβαίωναν ότι ο Μπαβέλος ελάμβανε επίδομα ανεργίας από το 1999 – 2004 , ο ίδιος είπε ότι εκείνη την εποχή θεωρούνταν άνεργος και ότι δεν δήλωσε το 1 εκατ. δολάρια που βρισκόταν στον τραπεζικό του λογαριασμό γιατί έπασχε από κατάθλιψη και… ξεχάστηκε.

Ο 52χρονος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και η ποινή του θα ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο.