Ένας έφηβος, ηλικίας 14 ετών, συνελήφθη στην πολιτεία του Γουϊσκόνσιν στις ΗΠΑ με την κατηγορία πως πυροβόλησε τη συνομήλικη κοπέλα του αφού εκείνη του ζήτησε να διακόψουν την σχέση τους.

Ο ανήλικος φέρεται να πυροβόλησε «αρκετές φορές» τη συνομήλικη κοπέλα του στο κεφάλι. Ωστόσο η νεαρή, ονόματι Τζαζλίν Τζόουνς, επέζησε της επίθεσης αλλά νοσηλεύεται στην εντατική παιδικού νοσοκομείου της περιοχής.

Όπως ανέφερε η μητέρα της, Μιράντα Περάλες, μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο «πρόκειται για ένα θαύμα» και συμπλήρωσε πως η κόρη της επικοινωνεί με το περιβάλλον και ήδη προσπαθεί να κάνει τα πρώτα της βήματα, μόλις μερικές ημέρες αφού επιβίωσε της επίθεσης από τον 14χρονο φίλο της. Η λειτουργία του εγκεφάλου της είναι ανεπηρέαστη τόνισε η μητέρα της, ενώ έχασε την όρασή της από το ένα μάτι.

Συγγενείς του θύματος σημείωσαν πως το συμβάν έλαβε χώρα σε εγκαταλελειμμένες σιδηροδρομικές γραμμές την περασμένη Κυριακή, στην πόλη Ρασίν του Γουϊσκόνσιν.

Η μητέρα της έφηβης τόνισε πως δεν είχε δει κάποια σημάδια που να της προκαλούσαν ανησυχία στην σχέση της κόρης με τον 14χρονο. «Δεν ήξερα πως είχε όπλο στην κατοχή του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όταν η 14χρονη είπε στον νεαρό ότι θέλει να χωρίσουν, εκείνος την ανάγκασε να κλείσει το κινητό της και άνοιξε πυρ σε βάρος της. Όπως είπε στην αστυνομία, ήταν εκνευρισμένος για μια ανάρτηση στο Snapchat αλλά και την επιθυμία της να λήξει ο δεσμός τους, μετά από περίπου έναν χρόνο.

Όπως αναφέρεται στον φάκελο της υπόθεσης, το θύμα «ικέτευσε για τη ζωή» του, αλλά εκείνος απάντησε: «πρέπει να πεθάνεις», πριν την πυροβολήσει τουλάχιστον τρεις φορές στο κεφάλι.

Η 14χρονη, ως εκ θαύματος, όπως αναφέρει η αστυνομία, κατάφερε να επιβιώσει και να το σκάσει, ζητώντας βοήθεια από διερχόμενο μοτοσικλετιστή.

Ο δράστης έφυγε από το σημείο, αλλά εντοπίστηκε αργότερα στο σπίτι του. Βρέθηκε το όπλο που χρησιμοποίησε, αλλά και τα ματωμένα ρούχα και παπούτσια του.

Ο 14χρονος είναι αντιμέτωπος με δίωξη για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού και οπλοκατοχή. Έχει οριστεί εγγύηση 500.000 δολαρίων για την απελευθέρωσή του, ενώ η δίκη αναμένεται ν’ αρχίσει στις 18 Ιανουαρίου. Κατηγορείται ως ενήλικος.