Ένας νεαρός από την Ινδία παραλίγο να χάσει το δεξί όρχι του που είχε γεμίσει με σκουλήκια και σύμφωνα με τους γιατρούς τα παράσιτα «χόρευαν» στο υπερηχογράφημα που έκαναν στον ασθενή, ο οποίος γλίτωσε την τελευταία στιγμή.
Το περιστατικό σημειώθηκε στο νοσοκομείο Max Super Specialty Hospital στο Νέο Δελχί και σύμφωνα με τη nypost.com δημοσιοποιήθηκε στο New England Journal of Medicine σχετική μελέτη.
Όπως αναφέρει το αμερικανικό δημοσίευμα λοιπόν, ένας 26χρονος πήγε με αφόρητους πόνους στο νοσοκομείο, αφού ο δεξί όρχις του ήταν πρησμένος, επειδή μικροσκοπικά σκουλήκια που είχαν διεισδύσει στο όσχεο του, κάτι που φέρεται να έγινε από τσίμπημα κουνουπιού.
«Σε υπερηχογραφική εξέταση φάνηκαν κινούμενες δομές μέσα σε ένα διευρυμένο λεμφικό κανάλι (λεπτοί σωλήνες που μεταφέρουν υγρό και λευκά αιμοσφαίρια στο όσχεο)», έγραψαν οι γιατροί και πρόσθεσαν πως «κατά την εξέταση, υπήρχε ευαισθησία και πρήξιμο στη δεξιά πλευρά του οσχέου».
Σύμφωνα με τους γιατρούς τα παράσιτα ήταν έκαναν έντονες κινήσεις σαν να «χορεύουν», οπότε διέγνωσαν λεμφική φιλαρίαση, που είναι γνωστή και ως ελεφαντίαση, «μια παραμελημένη τροπική ασθένεια» που εμφανίζεται όταν ένα τσίμπημα κουνουπιού μολύνει το σύστημα του ασθενούς με ένα είδος μικροσκοπικού στρογγυλού σκουληκιού, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Τα σκουλήκια που αναπτύσσονται στο σώμα λοιπόν, αναγκάζουν το υγρό να μπλοκάρει το λεμφικό σύστημα, προκαλώντας το όσχεο και άλλα μέρη του σώματος να φουσκώνουν σε μεγάλες αναλογίες.
Έτσι, χορήγησαν φαρμακευτική αγωγή με ένα αντιπαρασιτικό φάρμακο για τρεις εβδομάδες και μπόρεσαν να θεραπεύσουν τον ασθενή, αφού διέγνωσαν την ασθένεια του σε αρχικό στάδιο, πριν προκληθούν μόνιμες βλάβες στον οργανισμό του, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν και σε αναπηρίες.