Βροχή από σχόλια προκάλεσε ένα βίντεο που ανέβασε με τα παιδιά της το Σαββατοκύριακο των Ευχαριστιών η τραγουδίστρια της κάντρι, Jessie James Decker. Το στιγμιότυπο που «τρέλανε» τους followers της έδειχνε τα τρία παιδιά της τραγουδίστριας και του Eric Decker με πραγματικά αψεγάδιαστους κοιλιακούς.

Το εντυπωσιακό εδώ είναι η ηλικία των παιδιών τους. Η Vivianne είναι 8 ετών, ο Eric Jr 7 και ο Forrest 4. Τα παιδιά, στο βίντεο που ανέβασε η τραγουδίστρια στα social media, απολαμβάνουν τις διακοπές τους στο Μεξικό, παίζοντας σε μια παραλία με φοίνικες. Καθώς φορούν τα μαγιό τους, δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει τους γυμνασμένους κοιλιακούς τους, που δείχνει ότι αντί να τρώνε… σοκολάτες πίνουν πρωτεϊνικά ροφήματα!

Οι followers έσπευσαν να κατηγορήσουν την 34χρονη μητέρα ότι επεξεργάστηκε ψηφιακά τους κοιλιακούς των παιδιών της ή, ακόμα χειρότερα, ότι υπερβάλλει με τη γυμναστική τους και τα υποσιτίζει.

«Ακολουθούν συγκεκριμένο πλάνο διατροφής που λέγεται: “η μαμά μας αφήνει να πεινάμε”» έγραψε ένας σχολιαστής, σύμφωνα με τη New York Post, ενώ ένας άλλος σχολίασε: «προπονούν αυτά τα παιδιά μέχρι αηδίας».

Η James Decker υπερασπίστηκε τα παιδιά της, διαψεύδοντας αυτούς τους ισχυρισμούς ως «τρελούς» και απέδωσε τους «six pack» τους στα γονίδια και τον δραστήριο τρόπο ζωής τους.

«Πόσο παράξενος έχει γίνει ο κόσμος μας όσον αφορά στο σώμα και το τι είναι φυσιολογικό και τι όχι» έγραψε σε επόμενη ανάρτησή της στο Instagram η τραγουδίστρια της κάντρι και συνέχισε λέγοντας ότι η Vivianne συμμετέχει σε «ελίτ διαγωνισμούς γυμναστικής», ο Eric Jr. παίζει ποδόσφαιρο και ο Forrest χορεύει για ώρες κάθε μέρα.

Οι ειδικοί λένε ότι τα σώματα των παιδιών των Decker δεν είναι ακριβώς φυσιολογικά, αλλά δεν είναι απαραίτητα και ανθυγιεινά.

«Βλέπουμε γύρω μας ανθρώπους κάθε ηλικίας και στα δύο άκρα. Για παράδειγμα ένας 47χρονος άνδρας μπορεί να είναι εξαιρετικά γυμνασμένος και κάποιος άλλος θα μοιάζει σαν να μην έχει ούτε έναν μυ στο σώμα του» αναφέρει στην Post ο φυσιοθεραπευτής, Mike Manzo. «Τα παιδιά της Jessie James Decker κέρδισαν ξεκάθαρα το γενετικό λαχείο» λέει.

Τα παιδιά είναι επίσης «προϊόντα του περιβάλλοντός τους» και πιθανόν μιας οικογένειας στην οποία η φυσική κατάσταση είναι κύριο χαρακτηριστικό της. «Αυτό βλέπουν τα παιδιά στο σπίτι τους. Ίσως οι Deckers είναι άνθρωποι της γυμναστικής και κάνουν πάντα κάτι για να παραμένουν σε φόρμα» συνεχίζει ο Manzo.

Αν και δεν γνωρίζει τι ακριβώς κάνουν τα παιδιά των Decker για να έχουν σμιλεμένους κοιλιακούς, ο φυσιοθεραπευτής σημειώνει ότι τα παιδιά όλο και πιο πρόωρα ωθούνται σε έντονα προγράμματα προπόνησης. Η πρώιμη εξειδίκευση σε ένα μόνο άθλημα έχει οδηγήσει σε αύξηση των τραυματισμών λέει ο ειδικός.

Ο φυσιοθεραπευτής υποστηρίζει ότι παιδιά ηλικίας μόλις 7 ετών κάνουν προπόνηση με αντιστάσεις ή βάρη, ενώ θα έπρεπε να επικεντρώνονται σε βασικές κινήσεις, όπως το μπουσούλημα, το άλμα, το λίκνισμα, το κάθισμα, το σπρώξιμο και το τράβηγμα – ειδικά όταν το σώμα τους αλλάζει τόσο γρήγορα. Δεν υπάρχει κάποια μαγική ηλικία κατά την οποία τα παιδιά μπορούν να αρχίσουν να μπαίνουν στην αίθουσα με τα βάρη, αλλά ο Manzo λέει ότι θα πρέπει να γίνεται αφότου έχουν τον πλήρη έλεγχο των κινήσεών τους.

Ένας καλός και απλός κανόνας είναι ότι ο αριθμός των ωρών που ένα παιδί γυμνάζεται σε ένα συγκεκριμένο άθλημα δεν πρέπει να υπερβαίνει την ηλικία του. Για παράδειγμα, ένα 8χρονο παιδί δεν πρέπει να παίζει ποδόσφαιρο περισσότερο από οκτώ ώρες κάθε εβδομάδα.

Ο Manzo εξηγεί ότι τα παιδιά ωφελούνται σωματικά από τις απλές παιδικές χαρές. «Όταν παίζουν κυνηγητό, κάνουν ποδήλατο και σκαρφαλώνουν σε ένα δέντρο, αυτό πρέπει να κάνει ένα ανθρώπινο σώμα σε αυτή την ηλικία» καταλήγει.