Πριν οι υάλινοι καθρέφτες γίνουν αντικείμενα καθημερινής χρήσης, ο κόσμος κοιτούσε μέσα σε γυαλισμένο μπρούντζο για μια αντανάκλαση της εμφάνισής του.
Συχνά, τα αντικείμενα αυτά κοσμούσαν τρισδιάστατα σύμβολα στην κυρτή επιφάνειά τους, αλλά κάποια είχαν και μια επιπλέον διάσταση μυστηρίου. Ερευνώντας αρχειακό υλικό στο Cincinnati Art Museum, η επιμελήτρια Hou-mei Sung ανέσυρε ένα αντικείμενο που έμοιαζε με έναν συνηθισμένο «καθρέφτη», στο πίσω μέρος του οποίου υπήρχε το όνομα του Amitābha Buddha.
Μετά από πιο προσεκτική έρευνα συνειδητοποίησε ότι το μικρό ορειχάλκινο αντικείμενο αποκάλυπτε, όταν φωτιζόταν, μια κρυφή εικόνα του Βούδα μέσα σε ακτίνες.
Χαρακτηριζόμενο πλέον ως «Μαγικός Καθρέφτης», αυτό το εξαιρετικά σπάνιο έργο τέχνης είναι μέρος μια μικρής συλλογής διαπερατών από φως αντικειμένων που χρονολογούνται από την κινεζική δυναστεία Χαν (202 πΧ με 220 μΧ).
Πιστεύεται ότι ελάχιστα βουδιστικά αντικείμενα από την Κίνα και την Ιαπωνία έχουν διασωθεί και σήμερα στεγάζονται στο Shanghai Museum, το Tokyo National Museum και το Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης.
Η ανακάλυψη της επιμελήτριας στο Cincinnati Art Museum θεωρείται ότι είναι το παλαιότερο τέτοιο αντικείμενο που ήρθε στο φως και κατά πάσαν πιθανότητα ήταν διακοσμητικό αντικείμενο σε ναό ή στην οικία πλούσιας οικογένειας.
Από τις 23 Ιουλίου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, όσες και όσοι βρεθούν στο Σινσινάτι θα μπορούν να δουν τον «καθρέφτη» και την κρυφή εικόνα του.