Οι αιγυπτιακές αρχές αποφάσισαν να διατηρήσουν κλειστές για μεγαλύτερο διάστημα τις παραλίες στο θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ στην Ερυθρά, μετά την θανατηφόρα επίθεση που δέχτηκε Γερμανίδα τουρίστρια από καρχαρίες.

Οι αρχές πήραν αυτή την απόφαση εν αναμονή των συμπερασμάτων ειδικών που εξέτασαν τους λόγους για τους οποίους σημειώθηκαν τόσες επιθέσεις καρχαριών σε λιγότερο από μια εβδομάδα. Συγκεκριμένα, η ομάδα ειδικών προσπαθεί να εξηγήσει γιατί οι καρχαρίες βρέθηκαν τόσο κοντά στις ακτές.

Στις 30 Νοεμβρίου και την 1η Δεκεμβρίου ένας Ουκρανός και δύο Ρώσοι τουρίστες δέχτηκαν επίθεση καρχαριών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά.

Τρία με τέσσερα εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο το Σαρμ ελ-Σέιχ, θέρετρο διάσημο σε όσους αγαπούν τις καταδύσεις.

Στο μεταξύ, ουκρανική εφημερίδα αποκαλύπτει πως οι Αιγύπτιοι ναυαγοσώστες χρησιμοποίησαν κομμάτια υφάσματος από τα ρούχα τους για να επιδέσουν τα τραύματα των τουριστών που δέχτηκαν επίθεση από καρχαρίες και οι αρμόδιοι του ξενοδοχείου αρχικά είπαν ψέμματα για την ασφάλεια στην περιοχή. «Οι ναυαγοσώστες στην παραλία δεν διέθεταν είδη πρώτων βοηθειών και αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν κουρέλια από τα ρούχα τους για να επιδέσουν τα τραύματα», δήλωσε στην εφημερίδα Segodnya ένας από τους τουρίστες που βρισκόταν στην παραλία.

Ο Ανατόλι Μπονταρένκο τόνισε από το αεροδρόμιο του Κιέβου ότι οι αρμόδιοι των ξενοδοχείων αρχικά είπαν ψέμματα στους τουρίστες για την παρουσία επιθετικού καρχαρία στην περιοχή. «Ο διευθυντής του ξενοδοχείου μάς είπε ότι οι τουρίστες που δέχτηκαν την επίθεση είχαν τραυματιστεί από τα κοράλια. Την επόμενη ημέρα έχασε τη ζωή της η γερμανίδα τουρίστρια», είπε χαρακτηριστικά.