Ένα τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στη Κύπρο, όταν ανετράπη ένα στρατιωτικό τζιπ κατά την διάρκεια άσκησης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα, αλλά και να σκοτωθεί η 27χρονη δεκανέας Νάταλι Νεοφύτου, μέλος της Εθνικής Φρουράς.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, η 27χρονη κατάγονταν από την Πάφο και είχε μπει στην Εθνική Φρουρά με την τελευταία σειρά ΣΥΟΠ, την 1η Δεκεμβρίου, ενώ είχε ορκιστεί τον Φεβρουάριο και επρόκειτο να αποκτήσει ειδικότητα.

Πώς έγινε το δυστύχημα

Επίσης, όπως αναφέρει το reporter.com το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 11 το πρωί της Πέμπτης (12/5) κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης, όταν το στρατιωτικό όχημα τύπου τζιπ, στο οποίο επέβαινε η Νάταλι Νεοφύτου, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, ανατράπηκε, εντός του στρατοπέδου στην περιοχή του Κόρνου.

Εντός του οχήματος επέβαιναν ακόμη δύο άτομα, ένας δόκιμος αξιωματικός και ένας κληρωτός στρατιώτης, ο οποίος οδηγούσε το όχημα, όπου τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ η 27χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου, παρά τις προσπάθειες των ιατρών δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

«Λήφθηκαν όλα τα δέοντα μέτρα για να αντιμετωπιστεί, βάσει των πρωτοκόλλων αντιμετώπισης των τραυματιών μας, σταθεροποιήθηκε, μεταφέρθηκε στην Εντατική Μονάδα, ξαναείχαμε δεύτερο επεισόδιο ανακοπής. Οδηγήθηκε στο χειρουργείο, δυστυχώς δεν καταφέραμε να την επαναφέρουμε. Οι κακώσεις της ήταν ασύμβατες με την ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο χειρούργος Χρύσανθος Γεωργίου.

Σημειώνεται, ότι ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου διέταξε έρευνα για τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος, ενώ η σκηνή του δυστυχήματος έχει αποκλειστεί και για τη διερεύνηση του συμβάντος έχει ζητηθεί η συνδρομή της Αστυνομίας.