Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η σύζυγός του Εμινέ βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης αναφέρθηκε στην κατάσταση της υγείας του προέδρου της Τουρκίας.

«Μια χαρά είναι ο πρόεδρος. Με κορονοϊό, έχει συμπτώματα, αλλά ο ίδιος δεν σταματά. Απ’ όσο γνωρίζουμε έχει κάνει τέσσερα εμβόλια αλλά δεν έχει κάνει turkovac γιατί είχε κάνει άλλα πριν», είπε ο Μανώλης Κωστίδης.

Ο Ερντογάν είχε ανακοινώσει μέσω Twitter ότι νόσησε με κορονοϊό. «Σήμερα, το αποτέλεσμα του τεστ μας για την Covid-19 το οποίο έκανα μαζί με τη γυναίκα μου μετά από ήπια συμπτώματα, ήταν θετικό. Ευτυχώς, αντιμετωπίζουμε μια ήπια ασθένεια, η οποία, όπως μάθαμε, αφορά στην παραλλαγή Όμικρον. Είμαστε όρθιοι. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας από σπίτι. Αναμένουμε τις προσευχές σας», έγραφε στο μήνυμά του.

Περαστικά του ευχήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Ερντογάν να απαντά στον πρωθυπουργό της Ελλάδας: «Σας ευχαριστώ για τις καλές σας ευχές κύριε πρωθυπουργέ. Η γυναίκα μου εγώ στέλνουμε τους θερμούς μας χαιρετισμούς σε εσάς, την οικογένεια σας και τον Ελληνικό λαό».