Ανοιχτό άφησε ο σαουδάραβας μονάρχης Σαλμάν το ενδεχόμενο να συγκαλέσει η Σαουδική Αραβία μια σύνοδο με τη συμμετοχή των εκείνων των πολιτικών κομμάτων της Υεμένης που προτίθενται να προασπίσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα της χώρας.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του σουνιτικού βασιλείου SPA, ο Σαλμάν σημείωσε πως μια τέτοια συνάντηση θα πρέπει να γίνει «κάτω από την ομπρέλα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, στο πλαίσιο της διατήρησης της νομιμότητας και της απόρριψης (των προσπαθειών) εναντίον της».

Ανάμεσα στους όρους οι οποίοι τίθενται για τις συνομιλίες είναι όσοι συμμετέχουν να επιστρέψουν τον οπλισμό που έχει κλαπεί από το στρατό και τις υπηρεσίες ασφαλείας και να μην απειλούν την ασφάλεια των γειτονικών χωρών, κατά την ίδια πηγή.

Αεροσκάφη ενός συνασπισμού αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας βομβαρδίζουν θέσεις των σιιτών ανταρτών Χούτι, σε μια προσπάθεια να ανασχεθεί η προέλασή τους και να αποτραπεί η απόκτηση επιρροής από πλευράς του Ιράν σε μια περιοχή που θεωρεί την πίσω αυλή της.