Μέλη της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ της Σομαλίας επιτέθηκαν σε βάση του στρατού στα προάστια της πόλης Μπαϊντόα σήμερα το πρωί και σκότωσαν τουλάχιστον 7 Σομαλούς στρατιωτικούς, δήλωσε αξιωματικός των ενόπλων δυνάμεων σήμερα.

Η επίθεση σημειώθηκε δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης των ΗΠΑ ότι οι δυνάμεις της χώρας προχώρησαν σε μια επιδρομή που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Σεμπάμπ, ο Ταχλίλ Αμπντισακούρ.

«Η Σεμπάμπ επιτέθηκε στη βάση μας απροσδόκητα σήμερα το πρωί. Χάσαμε επτά στρατιώτες», δήλωσε ο λοχαγός Άχμεντ Ιντάου στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τηλεφωνικά από τη Μπαϊντόα. Ο Ιντάου πρόσθεσε ότι οι Σομαλοί στρατιωτικοί σκότωσαν τρία μέλη της Σεμπάμπ κατά τη διάρκεια της μάχης.

Ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ, η οποία συνδέεται με την αλ Κάιντα, δήλωσε πως οι μαχητές της κατέλαβαν προσωρινά τη βάση και ότι σκότωσαν πάνω από 10 στρατιώτες. Η Σεμπάμπ συχνά δίνει πολύ υψηλότερους απολογισμούς θυμάτων στις επιχειρήσεις της από ό,τι οι αρχές της χώρας.

«Εξαπολύσαμε σφοδρή επίθεση στη στρατιωτική βάση κοντά στην Μπαϊντόα», δήλωσε ο Σέιχ Αμπντιάσις Αμπού Μούσαμπ, ο εκπρόσωπος της Σεμπάμπ για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγουν οι ισλαμιστές, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η οργάνωση αλ Σεμπάμπ επιδιώκει να ανατρέψει την υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση στο Μογκαντίσου και να επιβάλει την ιδιαίτερα αυστηρή εκδοχή του ισλαμικού νόμου που πρεσβεύει σε όλη τη χώρα.