Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στο Έσσεξ, στην ανατολική Αγγλία. Ο συνταξιούχος οικοδόμος David Ward και η σύντροφός του Ann Woodland κοιμόντουσαν αμέριμνοι στο σπίτι τους, όταν τους ξύπνησαν δύο άγνωστοι που στεκόντουσαν μπροστά από το κρεβάτι τους, φορώντας κουκούλες. Στο διπλανό δωμάτιο κοιμόταν η εγγονή τους.

Οι ληστές τους έδεσαν χειροπόδαρα και απαίτησαν να μάθουν που βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο. Όταν εκείνος είπε πως δεν έχει χρηματοκιβώτιο, ο ένας ληστής άρπαξε το παγωμένο σίδερο και το έβαλε στην πλάτη του συνταξιούχου. Στη συνέχεια, το άναψε και το άφησε πάνω του για μισή ώρα! Παρά τον πόνο, ο David Ward κατάφερε να συγκρατηθεί αφού δεν ήθελε να ξυπνήσει την εγγονή του. Τότε, οι δράστες απείλησαν πως θα πάρουν βραστό νερό και θα το ρίξουν στο μικρό κοριτσάκι…

Το ζευγάρι απελπισμένο, τους οδήγησε στο σημείο όπου φύλασσαν τα κοσμήματά τους και τους τα παρέδωσαν. Οι δράστες έφυγαν έχοντας αφαιρέσει χρυσαφικά και ρολόγια συνολικής αξίας 100.000 λιρών. Το ζευγάρι προσφέρει τώρα 10.000 λίρες σε όποιον μπορεί να τους δώσει στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών.