Τα πράγματα στην Κύπρο πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση, σύμφωνα με το «Κυπριακό Βαρόμετρο», έρευνα κοινής γνώμης που διενεργεί διαχρονικά για λογαριασμό τηλεοπτικού σταθμού, η εταιρεία Eversis. Σύμφωνα με την έρευνα ένας στους δύο Ελληνοκύπριους (ποσοστό 51.2%) θεωρούν ότι τα πράγματα στην Κύπρο πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ προς τη σωστή απάντησαν τρεις στους δέκα (ποσοστό 30.1%).

Αναλυτικότερα, επτά στους δέκα πολίτες (ποσοστό 71.4%) είναι σε χειρότερη κατάσταση από ότι ένα χρόνο πριν, 18% απάντησε πως είναι στην ίδια κατάσταση και 10.6% ότι είναι καλύτερα φέτος. Περισσότεροι από τους μισούς (ποσοστό 57.4%), θεωρούν ότι τον επόμενο χρόνο θα είναι χειρότερα, καλύτερα πιστεύει, ότι θα είναι το 16.2% και στα ίδια, το 14.3%.

Το 42,1% των μετεχόντων απάντησαν, ότι είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά της η κυβέρνηση, 36.2% δυσαρεστημένοι και 18.9% ούτε ικανοποιημένοι ούτε δυσαρεστημένοι.

Για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, 44,6% δήλωσαν ικανοποιημένοι, 34.3% δυσαρεστημένοι, και ούτε ικανοποιημένοι ούτε δυσαρεστημένοι το 16.4%.

Μέσα σε ένα χρόνο αυξήθηκε ο βαθμός δυσαρέσκειας και για την αντιπολίτευση, καθώς ικανοποιημένος δήλωσε μόνο ένας στους δέκα (ποσοστό 10.6%) και δυσαρεστημένοι σχεδόν επτά στους δέκα (ποσοστό 69.6%), ενώ ούτε ικανοποιημένοι ούτε δυσαρεστημένοι είναι το 14.6%.

Σε ερώτηση πώς κρίνουν οι πολίτες την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στην πολιτική και τα οικονομικά θέματα, ποσοστό 59.1% απάντησε αρνητικά, 31.6% θετικά και 7.5% ούτε θετικά ούτε αρνητικά.

Στην ερώτηση, ποιο κόμμα θα ψήφιζαν αν γίνονταν τώρα βουλευτικές εκλογές, η έρευνα έδειξε, ότι ο ΔΗΣΥ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με 24.8%, ενώ το ΑΚΕΛ εξασφαλίζει ποσοστό 16.1% και ακολουθούν το ΔΗΚΟ με 7.5%, το ΚΣ ΕΔΕΚ με 3.9%, η Συμμαχία Πολιτών με 3.2%, το Ευρωπαϊκό Κόμμα με 1.8% και οι Οικολόγοι με 1%.