Όπως φαίνεται η κατάχρηση χρημάτων με οποιαδήποτε ευκαιρία δεν αποτελεί ελληνικό προνόμιο. Αυτή τη φορά, στην Ιταλία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ερευνά ενδεχόμενη καταχρηστική χρηματοδότηση 720 χιλιάδων ευρώ για μια συναυλία στην οποία μετείχε ο Βρετανός σταρ της μουσικής Έλτον Τζον.

Η χρηματοδότηση από την Ε.Ε. έγινε πέρυσι και τα χρήματα αποτελούσαν μέρος ενός ποσού 2,25 εκατ. ευρώ από περιφερειακούς πόρους για ένα πολιτιστικό σχέδιο. Το θέμα όμως είναι ότι με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες επιτρέπεται στις περιφερειακές αρχές να δίνουν απ’ ευθείας χρήματα της Ε.Ε. εάν το ύψος του ποσού δεν υπερβαίνει τα 50 χιλιάδες ευρώ.

«Ερευνούμε και ζητάμε από τις περιφερειακές ιταλικές αρχές να μας ενημερώσουν γιατί και πώς δαπανήθηκαν αυτά τα χρήματα», δήλωσε ο Τον Βαν Λίεροπ, ένας από τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπογραμμίζει ότι οι περιφερειακές αρχές «μπορούν να το κάνουν μέχρι αυτό το όριο χρημάτων» και αν το όριο ξεπερνάει τις 50 χιλιάδες ευρώ μπορούν να ζητήσουν επιπλέον καταβολή χρημάτων.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν ο δημοφιλής τραγουδιστής πήρε μέρος των χρημάτων αυτών.