Την εκτίμηση του για την βοήθεια της Κύπρου στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, εξέφρασε ο Βρετανός πρέσβης.
Ο Κύπριος υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαίδης και ο Βρετανός πρέσβης στην Λευκωσία, Ρις Τοντ , συζήτησαν για την καταπολέμηση της απειλής του Ισλαμικού Κράτους και στη συνάντηση ο Βρετανός πρέσβης εξήρε το ρόλο της Κύπρου.

Ο κ. Τοντ δήλωσε ότι «χρειάζεται μια ευφυής και επίμονη προσέγγιση για την καταπολέμηση της απειλής» και για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, «πρέπει να εργαστούμε μαζί με τους φίλους και εταίρους μας, όπως την Κύπρο, για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις μαζί».

Επίσης, ανέφερε ότι αυτό που συμβαίνει στο Ιράκ και τη Συρία με το ΙΚΙΛ είναι «η δηλητηριώδης ιδεολογία του ισλαμικού εξτρεμισμού» με τη σφαγή χιλιάδων ανθρώπων.

«Δεν πρέπει να έχουμε αμφιβολία αναφορικά με την απειλή του ΙΚΙΛ εναντίον όλων μας στην Ευρώπη και δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε αυτή την απειλή που δεν κάνει διακρίσεις σε σύνορα, χρώμα δέρματος και θρησκευτικές πεποιθήσεις», είπε ο Βρετανός πρέσβης.

Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες ο διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων του ΗΒ, στρατηγός Ρίτσαρντ Μπάρονς και ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης