Το έργο της δε σταματά ποτέ και για κανένα λόγο… Ούτε και αν της φράζουν το δρόμο. Αυτή την άποψη φαίνεται πως έχει μια καθαρίστρια στη Βρετανία.

Το –πραγματικά- ξεκαρδιστικό περιστατικό συνέβη στο Ρόμφορντ του Λονδίνου. Η αστυνομία είχε αποκλείσει ένα κομμάτι του δρόμου και του πεζοδρομίου με τις ειδικές κορδέλες. Το «απαγορεύεται η πρόσβαση» ήταν ευδιάκριτο πάνω τους μεν, δεν κατάφερε να την εμποδίσει δε.

Ξαφνικά ένας εργαζόμενος σιδηροδρόμου βλέπει μια οδοκαθαρίστρια να σηκώνει μία από τις κορδέλες και ανενόχλητη να περνά στη σκηνή του εγκλήματος, με τον πρώτο να τη φωτογραφίζει και άλλους περαστικούς να γελούν. Με τη σκούπα ανά χείρας –και το καροτσάκι της λίγο πιο δίπλα- άρχιζε να καθαρίζει όταν έτρεξε ένας αστυνομικός και της ζήτησε να περάσει έξω. Μέχρι εκείνη τη στιγμή η αστυνομία περίμενε τη σήμανση για να «ξεσκονίσει» το χώρο, μήπως βρεθούν στοιχεία για το περιστατικό που είχε προηγηθεί.

Μπορεί να μην επρόκειτο για φόνο, αλλά για μια επίθεση που δέχθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας ένας 33χρονος άνδρας και τον οδήγησε στο νοσοκομείο με τραυματισμούς κυρίως στο πρόσωπο. Εκείνοι που τον χτύπησαν είχαν εξαφανιστεί προτού προλάβει να φτάσει το περιπολικό. Έτσι, οι αστυνομικοί θέλησαν να ερευνήσουν εξονυχιστικά την υπόθεση και σφράγισαν το χώρο ως σκηνή εγκλήματος. Παραλίγο όμως η καθαρίστρια να τους χαλάσει τα σχέδια.

Ο Τζέιμς Γκάλμπρειθ που παρακολουθούσε το περιστατικό και απαθανάτισε την… ευσυνείδητη υπάλληλο, τόνισε ότι «ήταν πολύ αστείο. Την είδα να σκουπίζει κοντά στη στάση του λεωφορείου και αμέσως μετά ανενόχλητη να σηκώνει την κορδέλα που την εμπόδιζε, να περνά και να συνεχίζει τη δουλειά της. Όταν ο αστυνομικός ήρθε και της είπε να απομακρυνθεί αντέδρασε σα να μην είχε συμβεί τίποτα. Απλώς πήρε τη σκούπα της και πήγε λίγο παραπέρα για να καθαρίσει». Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι «ένας αξιωματικός χρειάστηκε να εξηγήσει στην καθαρίστρια ότι επρόκειτο για σκηνή εγκλήματος και ότι φυσικά δεν μπορούσε να σκουπίσει εκεί και να μαζέψει τα σκουπίδια.