Εικόνες απίστευτου συνωστισμού εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού καταγράφηκαν στην Ινδία, όπου χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να πετάξουν ο ένας στον άλλον… κοπριά αγελάδας στο πλαίσιο ενός παράξενου φεστιβαλ.

Η γιορτή, γνωστή ως pidakala samara, έλαβε χώρα στο χωριό Kairuppala στην πολιτεία Άντρα Πραντές την Τετάρτη, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Σηματοδοτεί μια μυθολογική διαφωνία γάμου μεταξύ δύο θεών που επιλύθηκε από τους ηλικιωμένους του χωριού, σύμφωνα με το μύθο, και οι χωρικοί πιστεύουν ότι αναπαριστώντας εκ νέου τη διένεξη και η ειρηνική ολοκλήρωσή της κάθε χρόνο θα φέρουν ειρήνη, υγεία και ευημερία.

Παρά το γεγονός ότι το ποσοστό των μολύνσεων από κορονοϊό αυξήθηκε στην Ινδία, επιτράπηκε να πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ. Η χώρα ανέφερε σήμερα 200.000 νέα κρούσματα και περισσότερους από 1.000 θανάτους για δεύτερη ημέρα στη σειρά.

Ο Dr Shashank Joshi, που ηγείται της μάχης κατά του κορονοϊού στη Μουμπάι, περιέγραψε την αύξηση αυτή ως «τσουνάμι» που έπιασε εντελώς απροετοίμαστη την κυβέρνηση.

Το σύστημα υγείας βρίσκεται στα όριά του, ανέφερε, με τα νοσοκομεία να απευθύνουν εκκλήσεις για σημαντικά φάρμακα, αλλά και οξυγόνο για να κρατήσουν ζωντανούς τους ασθενείς.