Αναγκαία χαρακτήρισε την υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ο πρόεδρος της Σλοβενίας Μπορούτ Παχόρ, εγκαινιάζοντας την 47η Διεθνή Εμπορική και Επιχειρηματική Έκθεση στην πόλη Τσέλιε.

Ο κ. Παχόρ τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση της Σλοβενίας ξεκινά το έργο και τη θητεία της σε περίοδο ανάκαμψης της οικονομίας, σε αντίθεση με τους προκατόχους της.

Εξέφρασε, δε, συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της οικονομίας, υπογραμμίζοντας τα θετικά στοιχεία που καταγράφηκαν το β’ τρίμηνο του έτους, μεταξύ των οποίων η άνοδος του ΑΕΠ (ετήσιος ρυθμός ανόδου 2,5%) και η μείωση της ανεργίας.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η πολιτική βούληση και ενότητα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τον εκσυγχρονισμό της χώρας και για την ανάδειξή της σε ανταγωνιστικό «προορισμό».

Από την πλευρά της, η εκτελεστική διευθύντρια της Celjski sejem, του φορέα που υλοποιεί την εκθεσιακή διοργάνωση, Μπρέντα Όμπρεζ Πρέσκαρ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη μείωσης των φορολογικών συντελεστών και τη δημιουργία ενός ευνοϊκού και σταθερού επιχειρηματικού περιβάλλοντος.