Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.
Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.
Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.
Δείτε πώς κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.
Σουέζ, Αίγυπτος: Ένα θρίλερ που καθήλωσε όλο τον πλανήτη
Μετά από σχεδόν μια εβδομάδα που η Διώρυγα του Σουέζ μπλόκαρε λόγω του ατυχήματος που είχε το γιγαντιαίο πλοίο εμπορευματοκιβωτίων «Ever Given», τη Δευτέρα (19/03) έγινε γνωστή η επανέναρξη της κυκλοφορίας, προς ανακούφιση της διεθνούς κοινότητας.
Ωστόσο, η συγκέντρωση πολύ μεγάλου αριθμού πλοίων στις δύο εισόδους της θαλάσσιας αυτής διόδου, που δημιουργήθηκε από την προσάραξη του «Ever Given», μπορεί να τερματιστεί σε τρεις με τρεισήμισι ημέρες, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ.
Αθήνα, Ελλάδα: Ένα μικρό ουράνιο τόξο μετά την «καταιγίδα» μέτρων
Σταδιακή χαλάρωση των μέτρων περιορισμού διάδοσης του κορονοϊού προβλέπεται στην Ελλάδα από τη Δευτέρα 5 Απριλίου. Το λιανεμπόριο ανοίγει ξανά και οι αγορές θα επιτρέπονται με click away και click in shop, ενώ από σήμερα και για όλα τα Σαββατοκύριακα θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις με όχημα για άσκηση σε υπαίθριο χώρο έως τρία άτομα ή μία οικογένεια.
Κάποιοι φαίνεται ότι χάρηκαν λίγο παραπάνω από αυτά τα νέα και ξεκίνησαν να κάνουν… τούμπες. Ειδικά για τις νεαρές ηλικίες η χαλάρωση έρχεται ως βάλσαμο, ωστόσο την ίδια ώρα ο αριθμός των κρουσμάτων όλη την εβδομάδα κινούνταν σε υψηλά επίπεδα που δεν άφηναν περιθώρια εφησυχασμού.
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία: Η πανσέληνος φωτίζει το «σκοτάδι» του ιού
Η Τουρκία ανακοίνωσε την Τετάρτη (31/03) κατέγραψε 39.302 νέα περιστατικά κορονoϊού σε διάστημα 24 ωρών, αριθμό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας. Τα πράγματα είναι δύσκολα και στη γειτονική χώρα, με τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες να γίνει λίγο πιο φορητή λόγω της μείωσης των περιορισμών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Ρώμη, Ιταλία: Η κρουαζίερα δίνει ανάσες αισιοδοξίας
Κάτι φαίνεται να κινείται στην Ιταλία όσον αφορά τον τουρισμό και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κρουαζιέτα. Το «MSC Grandiosa» είναι το μοναδικό στον κόσμο κρουαζιερόπλοιο που λειτουργεί αυτήν τη στιγμή, κάνοντας τη διαδρομή Γένοβα – Ρώμη – Νάπολη – Κάλιαρι – Μάλτα, δίνοντας έτσι ανάσες αισιοδοξίας ότι έρχεται κάτι καλύτερο σύντομα.
Παρίσι, Γαλλία: Η ζωή… ποδήλατο λόγω πανδημίας
Εξαιρετικά περίπλοκη είναι η κατάσταση και στη Γαλλία με τον κορονοϊό. Ο εμβολιασμός -ειδικά στις ευπαθείς ομάδες- αναμένεται να φέρει «αποσυμπίεση», αλλά οι υπόλοιπες δραστηριότητες δεν πρέπει να μείνουν… στον πάγο. Έτσι, οι αθλητές σε ένα ποδηλατοδρόμιο που έχει μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο συνεχίζουν τις προπονήσεις τους, με την εικόνα να είναι τουλάχιστον σουρεάλ.
Ρέικιαβικ, Ισλανδία: Τα κόκκινα ποτάμια προκαλούν δέος
Το ηφαίστειο Φάγκρανταλσφιαλ, κοντά στο Ρέικιαβικ, συνεχίζει να δίνει το δικό του… σόου. Η λάβα έσπασε μια ρωγμή στον φλοιό της Γης μήκους εκατοντάδων μέτρων και μια σειρά από μικρά σιντριβάνια έβαψαν πορτοκαλί τον νυχτερινό ουρανό της Ισλανδίας. Την ίδια ώρα, το μάγμα δημιουργούσε εντυπωσιακά κόκκινα ποτάμια.
Το ηφαίστειο εξερράγη στις 20 Μαρτίου, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα της χώρας, έπειτα από περίπου 50.000 σεισμικές δονήσεις που είχαν καταγραφεί τις προηγούμενες εβδομάδες. Αρκετός κόσμος εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να δει από κοντά το σπάνιο φαινόμενο, πλησιάζοντας στην πιο κοντινή απόσταση που μπορούσε.
Κατάνια, Ιταλία: Εικόνες από τον «γίγαντα» που κόβουν την ανάσα
Η 17η έκρηξη της Αίτνας, του υψηλότερου ενεργού ηφαιστείου της Ευρώπης με 3.350 μέτρα ύψος, σημειώθηκε την Πέμπτη 1η Απριλίου σε διάστημα περίπου δύο μηνών. Η είδηση μόνο… ψέμα δεν ήταν και οι νέες εικόνες -όπως και οι ανάλογες του προηγούμενου διαστήματος- προκαλούν δέος.
Πεκίνο, Κίνα: Η ζωή ψάχνει τους φυσιολογικούς της ρυθμούς
Ενοχλημένη από τις δηλώσεις του γενικού διευθυντή του ΠΟΥ, ο οποίος ζήτησε τη συνέχιση της έρευνας σχετικά με τη θεωρία πως ο κορονοϊός διέφυγε από εργαστήριο της χώρας, εμφανίζεται η Κίνα. Την ίδια ώρα, ο κόσμος προσπαθεί να επανέλθει στη φυσιολογικά του ζωή, πηγαίνοντας ακόμη και σε επιδείξεις μόδας, με τη λήψη των κατάλληλων μέτρων φυσικά.
Την ίδια ώρα, το Πεκίνο προετοιμάζεται για τη διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022, με τα μηχανήματα να αναλαμβάνουν δράση στο «National Speed Skating Oval». Για την Κίνα είναι ένα ακόμη σημαντικό τεστ, στην επιστροφή που επιχειρεί προς την κανονικότητα.
Σεούλ, Νότια Κορέα: Οι ψηφοφόροι φέρονται στους υποψήφιους… με το γάντι
Δημοτικές εκλογές διεξάγονται στη Σεούλ, με την πανδημία του κορονοϊού να επιτρέπει στους πολίτες να πάνε νωρίτερα από την 7η Απριλίου για να ασκήσουν το δικαίωμά τους. Η διαδικασία προχωρά με τη λήψη των απαραίτητων μέτρων κατά της πανδημίας, όπως η χρήση πλαστικών γαντιών.
Σακχίρ, Μπαχρέιν: Στο ίδιο, αλλά εντυπωσιακό έργο, θεατές…
Με αγωνία περίμεναν οι οπαδοί της Formula 1 την έναρξη της νέας σεζόν, που φέτος έγινε στο Μπαχρέιν. Άπαντες περίμεναν μια αλλαγή στα δεδομένα και ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, κάτι που φαίνεται ότι μπορεί να συμβεί, ωστόσο η κατάληξη του πρώτου γκραν πρι δεν είχε ιδιαίτερες διαφορές με τα προηγούμενα, δεδομένου ότι στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ξανά ο Χάμιλτον.