Την ελπίδα η Άγκυρα να συμβάλλει επιτέλους εποικοδομητικά στην ειρηνική επίλυση του Κυπριακού, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των χθεσινών προεδρικών εκλογών στην Τουρκία.

Σε δηλώσεις στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία αποτελεί θέμα του τουρκικού λαού, τονίζοντας ότι εκείνο που ενδιαφέρει την Κύπρο είναι η στάση της Άγκυρας στο Κυπριακό.

«Ελπίδα μας είναι η Τουρκία να συμβάλλει σε λύση του Κυπριακού, η οποία να τερματίζει την κατοχή και τον εποικισμό, και έτσι να μπορέσουν όλοι οι νόμιμοι κάτοικοι του νησιού να απολαμβάνουν τα ίδια με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες δικαιώματα» είπε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Υπέδειξε, παράλληλα, ότι η Ευρώπη αποτελεί για την Τουρκία τη μόνη διέξοδο από τα αδιέξοδα, στα οποία την οδήγησε, σημείωσε, η μέχρι σήμερα πολιτική της στην περιοχή.

«Η Ευρώπη αποτελεί μονόδρομο για την Τουρκία, γιατί μόνο μέσα από τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την εκπλήρωση των κυπρογενών και άλλων υποχρεώσεων της έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα ανοίξει ο δρόμος της ευρωπαϊκής προοπτικής της» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.