Ο δήμαρχος σε ένα μικρό ψαροχώρι του Μεξικού παντρεύτηκε με… ένα μικρό κροκόδειλο, τον οποίο είχαν μάλιστα ντύσει και ως «νύφη», στο πλαίσιο μιας συμβολικής τελετής που αποτελεί τοπική παράδοση για την περιοχή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, ο «γάμος» έγινε χτες στη μικρή κωμόπολη San Pedro Huamelula, που βρίσκεται στα νότια της χώρας.

Ο δήμαρχος Joel Vasquez Rojas ενώθηκε με τα δεσμά του «γάμου» με το ερπετό στο δημαρχείο της πόλης, ενώ μετά το μυστήριο ακολούθησε γλέντι, στο οποίο παρευρέθηκαν οι κάτοικοι της περιοχής.

Ο γαμπρός χόρεψε έχοντας τη «νύφη» στην αγκαλιά του, η οποία ωστόσο είχε το στόμα της δεμένο… για να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα!

Σύμφωνα με την παράδοση, ο κροκόδειλος θεωρείται ως μια «πριγκίπισσα» και το τελετουργικό του γάμου πιστεύεται ότι θα φέρει πολλά ψάρια στα δίχτυα των ψαράδων.

«Για τους νέους ανθρώπους αυτό σημαίνει πολλά. Είναι ο σπουδαιότερος θησαυρός που μας έχουν αφήσει οι πρόγονοί μας» δήλωσε ο νεαρός Eduardo Zarate.

Τα μέλη του τοπικού συμβουλίου πλήρωσαν για τις γαμήλιες, εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες περιελάμβαναν χορό και πυροτεχνήματα, ενώ όπως αναφέρει το δημοσίευμα, όσοι δεν συνεισέφεραν… πήραν πρόστιμο!